РАДНИЧКИ (СМ) – МАЧВА 1:0

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РАДНИЧКИ (СМ) – МАЧВА 1:0 (1:0)

Стрелац: Гајић у 11. минуту.

РАДНИЧКИ: Остојић 7,5, Миодраговић 7,5, Ивић 7,5, Гајић 8, Стефановић 7 (од 80. Митровић -), Ивковић 7 (од 70. Пађен -), Илић 7,5, Прљевић 7 (од 64. Протић -), Н. Цветковић 7, Петровић 7,5, Мићић 7.

МАЧВА (ШАБАЦ): Гочманац 7, Марковић 7, Јевтић 7, Враштановић 6, Мијашковић 7, Ристивојевић 6, Новаковић 6, Угиагбе 6,5, Димитријевић 7, Абдулахи 7, Савковић 7.

Играч утакмице: Урош Гајић

Гледалаца: 200. судија: Мирослав Миленковић (Београд) 7,5, Помоћници: Ненад Радоичић, Горан Богићевић (Београд). Жути картони: Петровић, Мићић (Раднички), Абдулахи, Враштановић, Куртушић (Мачва).

Дејан Николић почео је победом други мандат на Радничког. Радост навијачима донео је брзоноги Гајић, у досадашњем току првенства постигао је шест голова. Прву прилику имали су гости у шестом минуту, Новаковић је лепо прошао одбрану и центриорао Димитријевић је био добар у скоку, али није прецизно шутирао. Митровчани су покушали да узврате, а Гајић је искористио шансу у 11. минуту. После центаршута Мићића, главом је шутирао Миодраговић, а Гајић је сачекао одбијену лопту и убацио је у небрањени део мреже иза голмана Гочманца. Још једна шанса Радничког уследила је неколико тренутака касније, лопта је после шута Мићића из даљине завршила поред гола. Одговор Шапчана стигао је у 21. минуту Угиагбе се ослободио чувара, ушао у казнени простор шутирао у угао, али само је погодио стативу. Поново су, у 32. минуту, озбиљно припретили Остојићу. Мијаиловић је прошао по десној страни, акцију је наставио Угиагбе, а после лепог додавања Димитријевић је шутирао у оквир гола поред Остојића. Испред линије гола, Ивић је отклонио опасност. Гости су у друго полувреме ушли агресивније, имали су већи посед лопте, али одбрана Радничког није поклекла. Митровчани, иако у потчињеном положају, креирали су две добре прилике, у 60. и 62. минулу бедем Мачве је одолео. Покушај Новаковића са дистанце, у 69. минуту није донео промену резултата, док је Враштановић сјајном реакцијом заусравио ударац Петровића. Иако је нападала до последњег судијског звиждука Мачва није успела да освоји ни бод.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!