РАДНИЧКИ (СМ) МОТИВИСАН ЗА УТАКМИЦУ СА ЈЕДИНСТВОМ

ЗАМКА ЗА УБЉАНЕ

Фудбалери Јединства долазе уСремску Митровицу у намери да овере пласман у Супер лигу, али Раднички, иако без шансе да се домогне баража, мотивисан улази у дуел, са жељом да се победом опрости од навијача. Раднички је против Инђије дошао до бода, изабарници тренера Дејана Николића показали да и поред тога што су пласманом у плеј-оф остварили циљ за ову сезону, играју без калкулација.

– Сремски дерби био је какав смо и очекивали. Добро смо припремили тактику, контролисали највећи део утакмице, имали иницијативу, али гол нам је поништен. Неколико шанси после тога нисмо реализовали, а готово све нападе Инђије зауставили смо добрим позиционирањем на терену и тек у последњих неколико минута домаћин је имао благу предност. Морали смо, ипак, да се задовољимо бодом – каже Бојан Шљивић, помоћни тренер.

Инђија је била фаворит, али Раднички је показао да ништа не препушта случају.

– Играмо без калкулација, што ће бити случај и данас са Јединством. Сваку утакмицу припремамо детаљно,  анализирамо противника, предано тренирамо и играчи су прихватили и одговорили на све захтеве. Циљ смо остварили пласманом међу осам најбољих, али то не значи да смо дигли руке од борбе за сваки бод. Остао је жал за неким пропуштеним приликама које су могле да нас доведу до баража.

Раднички у плеј-офу не игра под притиском, али у сваком мечу покаже се у најбољем светлу.

– Причамо фудбалерима да играју без притиска, мирније, терали смо противнике на грешке, па смо таквим размишљањем били у некој врсти предности.

Шљивића храбри и позитиван скор на домаћем терену.

– Јединство је на свом терену славило минималним резултатом, али без обзира на то, пружили смо сјајну игру, па не видим разлог да тако не буде и сада, поготово јер играмо пред нашим навијачима. Остаје да дамо максимум, да останемо у најмању руку непоражени. Са три бода Јединство ће директно у Супер лигу, али и у Инђији смо показали да се питамо на терену, па бисмо могли и да помрсимо планове противнику. Калкулације нас не интересују, ту смо да изађемо на терен и да одиграмо добро – јасан је Шљивић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!