РАДНИЧКИ (СМ) ПЛАСМАНОМ У ПЛЕЈ-ОФ ИСПУНИО ПЛАН, ПОРАЗ ОД СМЕДЕРЕВА БЕЗ ЗНАЧАЈА

НИКОЛИЋ: ВИШЕ СМО ЗАСЛУЖИЛИ

Раднички (СМ), у првој утакмици плеј-офа, поражен је од Смедерева 1924 (0:1). Оваквом исходу, на основу игре у првом делу, није се надао шеф струке Дејан Николић, али истиче да је пад концентрације његових изабраника био приметан у наставку и да је један детаљ одлучио победника.

– Остао је жал за бодовима у Смедереву. На основу свега виђеног на терену нисмо заслужили пораз, поготово после доброг првог полувремена кад смо били доминантни. Смедеревци нам нису правили озбиљније проблеме и све евентуалне покушаје неутралисали смо на време, али десило нам се, као и на неколико утакмица раније, да у наставку нешто лошије играмо и противници те грешке користе. Упозоравао сам играче да после паузе не смемо да мењамо начин игре, али то се ипак десило, притисак домаћина и бег од одговорности резултирали су поразом – каже Дејан Николић.

Раднички је већ окренуо нову страницу и чека викенд када ће да одмери снагу са Мачвом. У наредним сусретима играчи са мањом минутажом добиће прилику на терену.

– Пласман у плеј-оф, рекли смо то више пута, био нан је примаран циљ и сада имамо могућност да направимо само корак даље. Покушаћемо да прикажемо добру игру све до краја првенства, али у наставку ћу да рачунам и на играче који су до сада били у другом плану.

Николићу је ово други мандат у Сремској Митровици, а претходни пут у плеј-оф је ушао са четвртог места. На клупу Радничког поново је сео крајем новембра.

– Вратио сам се у Раднички у моменту када је пролазио више кроз кризу резултата него игре. Одмах смо забележили две победе и мало су нас помериле на табели, а једини кикс био је на нашем терену у дуелу са Металцем. Све утакмице после припрема одиграли на задовољавајућем ниову, поготово ако се узме у обзир да смо за противнике
имали тимове из врха, као и да су нас мучиле повреде, па смо готово пред сваку утакмицу имали најмање тројицу повређених играча. Младој екипи још треба искуства, али уколико већина остане на окупу, уз одређена појачања могла би још да напредује. Сви су заслужили честитке за труд, рад и залагање, добар однос према тренинзима и
другим обавезама. Првенство није завршено, играћемо сваку утакмицу на победу, па како буде – јасан је Николић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 24. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!