РАДНИЧКИ (СМ) – РАДНИЧКИ (НБ) 2:1

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Раднички (СМ) – Раднички (НБ) 2:1 (1:0)

Стрелци: Маринковић у 8, Ђорђевић у 85. из пенала за Раднички (СМ), Величковић у 54. за Раднички (НБ).

РАДНИЧКИ (СМ): Драгићевић 7, Протић 6,5, Ивић 7, Чарапић 7, Игњатовић 7, С. Ковачевић 7 (од 78. Ристовић -), Петровић 7 (од 70. Милинковић -), Пиус 6,5 (од 46. Гајић 6,5), Ђорђевић 7,5, Грбовић 7 (од 90. М. Ковачевић -), Маринковић 7,5.

РАДНИЧКИ (НБ): Лазаревић 7, Гулан б (од 17. Чурчић 6,5), Станковић 6, Обрадовић 6 (од 64. Ахметовић-), Мијаиловић 7, Нуредини 7 (од 73. Бранковић -), Ђокић 6, Стоисављевић 6 (од 46. Величковић 7), Брежанчић 7, Милентијевић 7, Ђорђевић 6,5 (од 64. Кнежевић -).

Играч утакмице: Ј. Маринковић

Агропапук арена. Гледалаца: 200. Судија: Мирослав Матић (Лозница) 6,5. Помоћници: Милош Тошић, Урош Стојковић. Жути картони: Петровић, Протић, Милинковић, Игњатовић (Раднички СМ), Ђокић, Чурчић, Брежанчић, Ахметовић (Раднички НБ). Црвени картони: Милинковић, Протић (Раднички,СМ), Ђокић, Ахметовић (Раднички, НБ).

Насгавили су Митровчани са добрим резултатима и серију без пораза продужили на осам утакмица, савладавши новобеоградски Раднички – 2:1. У мечу са много тензије, боље су се снашли домаћини и голом Ђорђевиђа, у завршници, забележили вредну победу.
Иницијатива се исплатила Митровчанима, већ у осмом минуту, центрирао је Стеван Ковачевић, Грбовић је био највиши у скоку и проследио лопту на другу стативу, а Маринковић је са пет метара ударцем главом савладао Лазаревићева.
Контролисали су изабраници Дејана Николића стање на терену, држали лопту и осујетили сваки покушај Новобеограђана. Имао је домаћи састав шансу да удвостручи предност, али два пута нису били прецизни Петровић и Грбовић.
Већ на старту другог дела могли су домаћини да погоде мрежу Грбовић је кренуо ка Лазаревићу, али у кључном тренутку се оклизнуо и прилика је отишла у неповрат.
Прву шансу „мајстори“ су искористили, резервиста Величковић примио је лопту у казненом простору Митровчана и ударцем у угао изненадио Драгићевића – 1:1.
Нису изабраници Дејана Николића клонули духом, Протић је прошао по левој страни и проиграо Гајића на пет метара од гола, а Лазаревић се одлично поставио и спречио погодак. Минут касније, Чарапић је шутирао са ивице казненог простора, после соло продора, голман Новобеограђана још једном је био на висини задатка.
На нову прилику чекало се до 83. минута, Крста Ђорђевић је гађао са 16 метара, Лазаревић парадом избацио лопту у корнер.
Пет минута пре истека регуларног дела, у казненом простору гостију оборен је Ивић, судија Матић показао је на белу тачку, а сигуран био Ђорђевић за нову радост Митровчана – 2:1.

С. Б.

Фото: Раднички, СМ

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!