РАДНИЧКИ (СМ) У ТАМНАВИ ИГРА ЗА БАРАЖ

ИСАИЛОВИЋ: МОТИВ ПЛУС

Пред Радничким из Сремске Митровице данас је важан меч са Јединством, директним ривалом за пласман у бараж.
За непуних пет месеци штопер Дарко Исаиловић (27) прешао је пут од српсколигаша Мачве из Богатића, до стартне екипе Радничког. Храбро и борбено одиграо је први меч са Лозницом, а био је то и деби у прволигашкој конкуренцији. Шансу је зналачки искористио и последњих десет утакмица део је најбољег тима.
– Све што се тренутно дешава у мојој каријери није дошло преко ноћи. Последњих шест година играо сам у Српској лиги Запад за неколико различитих клубова и дошао сам до тачке да размишљам да се полако повлачим из фудбала и потражим неки посао. Жеља ми је била да се опробам у вишем рангу, али никако није могла да ми се укаже шанса, све до ове зиме, кад су ме контактирали људи из Радничког. Није било дилеме, схватио сам да је дошао тренутак да се наплате добре игре из претходног периода – каже Исаиловић.
Велика је разлика у рангу такмичења где је био и Прве лиге.
– Специфичност Српске лиге је неколицина добрих играча вуче цео тим, а у Радничком то није случај. Сви момци имају квалитет и тешко се изборити за место у најбољем тиму, конкуренција је жестока. Игра се брже, на вишем нивоу, темпо је јачи и све је озбиљније. Није било лако на старту, али уклопио сам се брзо. Настојао сам да се докажем, јер у Радничком има одличних одбрамбених играча, са суперлигашким и интернационалним искуством. Радим максимално на сваком тренингу, не сме да постоји лош дан, желео сам ову прилику и ништа не препуштам случају – истакао је Исаиловић.
Пред Митровчанима је поново Јединство, а на истом месту пре месец дана убедљиво је победило.
– Нисмо тада били на очекиваном нивоу, нити смо пружили препознатљиву игру. Убљани су били мотивисани, ушли су спремније у дуел и заслужено славили. Сада је улог већи, победа би нас за корак приближила баражу, тако да нам мотива неће мањкати. Верујем да можемо до доброг резултата, атмосфера на тренинзима и у свлачионици је сјајна, пуна позитивног набоја и могли бисмо да испишемо још једну златну страницу у историји клуба – истакао је Исаиловић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!