РАДНИЧКИ (СМ) ВЕЗАО ДВЕ ПОБЕДЕ

Раднички из Сремске Митровице везао је две победе откако је Горан Јанковић, на челу стручног штаба. Прилику руководства, како је истакао, жели да искористи на најбољи начин, обзиром да се први пуг у тренерској каријери нашао на клупи прволигаша.

– Нисам ни месец дана у Радничком, а већ сам стекао добру слику о клубу. Први утисци су сјајни и до сада се нису променили, имамо добре услове за тренажни процес, што је један од предуслова за успешан рад, управа, али и сви људи укључени у функционисање клуба максимално су посвећени да све буде како треба. Задовољан сам организацијом и моје ангажовање много се разликује од рада у претходним клубовима. Ово је први професионални клуб који водим, до сада сам био у аматерском фудбалу. Ради се озбиљнијем нивоу, квалитет играча је бољи, лакше је радити са њима, прате и испуњавају све захтеве. Има још много тога да научим и да се усавршавам и надам се да ћу оправдати поверење директора Драгана Деспотовића – каже Јанковић.

На клупи Радничког заменио је Дарка Тешовића, јер старт првенсгва није испунио очекивања, у пет мечева освојена су само три бода.

– Дошао сам у деликатном тренутку, играчи су изгубили самопоуздање после лоших резултата и била је потребна нека промена. Квалитет екипе није споран, као ни таленат, али бодови су изостајали. Чекао се само тренутак кад ће да се оствари прва победа и сада је Раднички кренуо узлазном путањом.

Јанковић је Прву лигу оценио као уједначену, уз нагласак да ће ОФК Београд тешко склонити са врха.

– Победника често одлучује фактор среће, мотивисаност, самопоуздање, разлика између екипа у врху и на дну је у само неколико бодова, па сам убеђен да ће до последњег кола бити неизвесно. Циљ нам је пласман у плеј-оф и верујем да можемо да то остваримо, а уколико се укаже прилика покушаћемо да јуришамо и на неко од прва четири места – истакао је Горан Јанковић.

Д. Туфегџић

Извор: www.zurnal.rs 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 20. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!