РАДНИЧКИ У НАСТАВКУ БЕЗ ШТОПЕРА

МИЛАН ТУРКУЉ СЛОМИО НОГУ

Невоље никако да мимоиђу зрењанинског српсколигаша. Уз последње место у „Војводини” и свега девет бодова, Раднички је, за наставак првенства, остао без једног од најпоузданијих.

Дефанзивац Милан Туркуљ, на турниру малог фудбала, сломио је ногу! У мечу за пласман у осмину финала, Агровег је против Лаза Бара водио 7:1, кад је дошло до повреде.

– Тешко ми је да се свега тачно сетим, осећам ужасне болове – јавио се Туркуљ из родитељске куће у Јарковцу, у општини Сечањ. – Без потребе сам се трудио, имали смо убедљиво вођство, постигао сам два гола, био асистент и ђаво није дао мира да прикочим. Такав сам одувек био и увек сам ишао до краја. Уклизао сам, нога ми је остала иза, нисам био у дуелу и чуо сам да је нешто кврцнуло.

У болници је брзо установљен прелом ноге.

– Одмах ми је стављен гипс и лекар је рекао да ћу га носити најмање пет недеља. Потом ће да уследи опоравак и за мене је пролећна сезона готова. Морам да останем чврст, звали су ме саиграчи из екипе и фудбалери других клубова и свима сам захвалан на подршци.

Требало је да буде један од адута тима у борби за опстанак. Јесенас је на терену провео 1.024 минута и само су четворица играча Радничког, имала већу минутажу. Поред позиције штопера, Зрењанинци су га користили у везном реду, некад и као бека.

– Изнад свега желео бих да се Раднички избори и остане у каравану. Не могу да замислим Зрењанин без Српске лиге, а као фудбалски центар, заслужује и више. Уместо на терену, бићу на трибинама да подржим тим и другове. Не могу да помогнем како би требало – са сетом у гласу рекао је Милан Туркуљ, рођен 2001. године и последње две сезоне стандардан у редо вима Радничког.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 12. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!