РАДНИЧКИ (З) – ОФК БАЧКА 0:0

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“

Раднички (З) – ОФК Бачка 0:0

Зрењанин – Гледалаца: 120. Судија: Никола Чекичевић (Моровић) 7. Жути картони: Бачвански, Јањатовић (Раднички), Глувић (ОФК Бачка). Црвени картон: Илић (ОФК Бачка).

РАДНИЧКИ (3): Лекић 7,5, Јањатовић 7 Крстинић 7, Стевановић 8, Јовановић 6 (Павковић 6), Красић 6,5 (Маркоски -), Мастило 7,5, Бачвански 7,5, Росић 6 (Маодуш 6,5), Туркуљ 7, Цвејић 7.

ОФК БАЧКА: Кнежевић 7,5, Пантић 7, Глувић 6,5 (Тасић 6), Ракић 7,5, Илић 6,5, Шћепановић 7, Балабановић 7 (Трифуновић -), Јевтић 7, Шарац 7,5 (Манојловић -), Зиндовић 6,5, Седлар 7.

Играч утакмице: Стевановић

Киша је лила као из кабла, па се, десетак минута пре почетка, поставило питање да ли уопште може да се игра, али и на расквашеном терену, фудбалери су пружили одличну игру и само су голови недостајали.

Паланчани су били у карантину и стигли су вече пре меча, да би били спремни за матине, а домаћин је припретио на старту. Марко Мастило пронашао је Милана Бачванског у казненом простору, а после центаршута Никола Крстинић био је кратак и лопта је после ударца главом завршила поред гола.

Десет минута касније, лопту је после шута Небојше Јовановића, на додаване Бачванског, голман Иван Кнежевић, из два покушаја, успео да укроти. Јовановић је после соло акције шутирао у голмана, иако је имао боља решења.

На почетку другог дела Јовановић је могао да израсте у јунака. Центаршут капитена Крстинића, на прву стативу, траљаво је прихватио и шанса је отишла у неповрат. Гости су све више долазили до иницијативе и Зоран Ракић, у 60. минуту желео је да центрира, али лопта је добила чудну путању, кренула према углу и одлични Миливоје Лекић избио је у корнер. Четири минута касније, на асистенцију Милоша Илића, Војислав Балабановић био је у казненом простору и снажно је опалио преко пречке.

Александар Маодуш је одиграо последњих пола сата и могао је Зрењанинцима да донесе плен. Имао је четири покушаја, све из добрих позиција, а најбољу прилику припремио му је Данило Цвејић у надокнади времена. Уместо да прихвати лопту, усамљен поред друге стативе, шутирао из прве и промашио.

Аутор: Б. Цвијетић

Фото: https://ilovezrenjanin.com/

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!