Фудбалери Радничког, у оквиру 6. кола Српске лиге „Војводина“, нису успели да савладају имењаке из Сомбора, који су након победе на терену крај „Скробаре“ од 2:4 учврстили лидерску позицију на табели.

Прву озбиљну прилику имали су гости у 15. минуту када је Миличковић упослио Антунића који је десно искоса погодио пречку голмана Лекића. У 19. минуту Петровић асистира за Јухика који госте доводи у вођство од 0:1. Запретили су црвено-црни када је капитен домаћих Kрстинић у 34. минуту извео слободан ударац, лопту додао до Росића који је снажно шутирао, али лопта је завршила тик поред стативе. Недуго затим Марковић одлично проналази Јованића који повисује на 0:2 за Сомборце.

У 39. минуту брзу контру домаћих предводи Марковић, одлично проиграва Kрстинића који десно искоса погађа супротан угао голмана гостију Видаковића за 1:2. На самом крају првог полувремена Видо Марковић одиграва дупли пас са Јованићем који постиже погодак за 1:3 на полувремену за госте из Сомбора.

У другом полувремену домаћи су преко Јелића два пута припретили, али је голман Видаковић био сигуран на голу. Видо Марковић након асистенције Антунића постиже свој други гол за госте у 60. минуту за 1:4. Руњевац пробија по десној страни додаје за Бугарина који шаље лопту под пречку и смањује на 2:4 у 75. минуту. Могао је Раднички до трећег гола, у 85. минуту, након слободног ударца Туркуља, али је Видаковић одлично интервенисао.

У следећем колу, 24. септембра, Раднички гостује у Руми против екипе 1. Мај.

ФK РАДНИЧKИ ЗРЕЊАНИН: Лекић, Марковић, Руњевац, Јањатовић, Kрстинић, Стевановић, Јелић, Маодуш, Росић, Шемић и Туркуљ. Заменици играча: Носаљ, Мастило, Јовановић, Бугарин Б, Маркоски, Бугарин Ж. и Цвејић.

ФK РАДНИЧKИ 1912: Видаковић, Димковић, Милинковић, Петровић, Марковић, Јованић, Јухик, Швоња, Јанчић, Гороњић и Антунић. Заменици играча:Пехиљ, Ибишић, Вујошевић, Матијевић, Ердељ, Стевановић и Глишовић.

 

 

 

Извор: https://www.zrklik.com/