АБУБАКАР САДИК ИЗ ГАНЕ ЈЕДАН ОД АДУТА ПРВОЛИГАША ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ

Абубакар Садик из Гане, сјајним играма и пожртвованошћу на терену, освојио је срца публике. Већ трећу сезону носи црвено – бели дрес и представља један од адуте одбране Радничког. Већ је добро познат и препознатљив у Сремској Митровици, за коју каже да је освојила његово срце.
– Дејан Јанковић, Владимир Илић и ја смо у Радничком од тренутка када је ушао у Прву лигу Србије. То што сам се задржао тако дуго, говори много, пре свега да сам као играч задовољан условима и радом, али и да чланови управе исто тако вреднују оно што пружам на терену. Пре Радничког играо сам у Смедереву, али афирмисао сам се тек доласком у Сремску Митровицу – каже Садик.
Од доласка, па до сада, како је нагласио, Раднички је порастао и развио се.
– Много тога променило се у односу на претходне две сезоне. За разлику од периода када сам дошао, Раднички је постао озбиљан клуб, на почетку се много тога решавало у ходу, али сада смо стали на ноге и одомаћили се у јакој конкуренцији. У сваком клубу разликују се сезоне, мења се кадар и то је нешто што не волим претерано, мислим да тим најбоље функционише када се фудбалери и тренери добро познају, тако знамо шта можемо да очекујемо једни од других.
Садикове добре игре у дресу Радничког нису прошле незапажено, па је у досадашњем делу прелазног року на адресу клуба стигло неколико примамљивих понуда, али управа није желела да остане без једног од стандардних првотимаца. Евидентно је да је са Радничким и Абубакар израстао у озбиљног играча.
– Мислим да сам се много променио откако сам у Сремској Митровици, стекао сам искуство и побољшао игру, али тежим да и даље напредујем у сваком погледу. На терену увек дајем максимум и срећан сам што поред стручног штаба и управе, то препознаје и публика, пружа ми невероватну подршку.
Популарни Садио како га зову у Сремској Митровици каже да има велика очекивања од сезоне у току, опстанак у Првој лиги не доводи у питање, а верује да Раднички може да понови прошлогодишњи пласман, да заузме позицију у горњем делу табеле.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs