РАДНИК ВАЖНИЈИ ОД ВОЖДОВЦА

Пред утакмицу шеснаестине финала Купа Србије с веома добрим саставом Вождовца, тренер Младости ГАТ Љубомир Ристовски у великој мери променио је састав екипе. На терену се није нашла већина играча који су изнели значајни терет досадашњег дела првенства и испоставило се да је то био добар рецепт за успех. Новосађани су надиграли „змајеве” (2:0), а сусрет показао да поседују и квалитет и знање међу фудбалерима који су до сада више времена провели на клупи, него на терену. Стратег игре Гатоваца, захваљујући приказаном моделу игре, може мирније да размишља о следећем, тешком и значајном дуелу у понедељак. Тад ће на „Карађорђе” стићи „фењераш” из Сурдулице, што ће бити прилика да Младост ГАТ освоји три бода, крене у бег са зачеља и лов на неку од безбеднијих позиција на табели.
– Момци којима сам пружио шансу против Вождовца добро су одрадили угакмицу – нагласио је Ристовски. Не постоји велика дилема код мене, нити разлика у односу на то ко игра, јер имам 24 играча приближних квалитета. Знали смо да је Вождовац тим који тежи већем поседу лопте, да је добро организован и да се у њему тачно зна ко шта ради. Ипак, успели смо да се наместимо и испунимо зацртани план, односно да се пласирамо у осмину финала купа. Истина је да то нисмо много вежбали, јер нам је првенство много важније. Али смо, чини ми се, заслужено победили.
Предност за новосадски састав огледала се у томе што је успео да поведе већ у 7. минуту, кад је Срђан Димитров затресао мрежу, после доброг продора и шута младог Радомана и кратко одбијене лопте голмана Катића. То је улило додатну сигурност екипи у црвено- белим дресовима, читаву причу заокружио је расположени Лазар Арсић поготком шест минута пре краја сусрета. У међувремену, „змајеви“ су имали иницијативу, али нису успевали да је материјализују захваљујући, између осталог, и доброј игри домаћина у дефанзиви.
– Победа нам много значи на пољу самопоуздања, јер нас већ за неколико дана очекује првенствена утакмица с Радником, која нам је много важнија. Честитам мојим играчима на успеху, одмах почињемо да се припремамо за дуел са Сурдуличанима, јер, као што је познато, налазимо се у незавидној ситуацији на табели.

А. Предојевић

Фото: Младост ГАТ

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!