РАДОЈИЧИЋ: ВОЈВОДИНА УВЕК МОРА ДА БУДЕ КОНКУРЕНТНА ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ

Тренер Војводине Драган Радојичић поручио је на конференцији за медије да ће његов тим дати све од себе да дође до позитивног резултата у дербију против Црвене звезде.

Фудбалери „старе даме“ угостиће Црвену звезду у недељу од 17 часова, а шеф струке Драган Радојичић очекује храбро издање своје екипе.

– Очекује нас утакмица са најбољом екипом у земљи, са прваком који долази код нас са императивом победе. Многи нису успели да узму Звезди ни бод и сви знају колико је то тешко. Ми смо у мини серији од два пораза, изгубили смо од екипа са којима се директно боримо за пласман у Европу. Нисмо у најбољем психолошком моменту, али радимо са играчима да изађемо у што бољем издању и да одиграмо како треба, мушки и достојанствено. Не треба бежати од тога да смо у инфериорном положају у односу на ривала, али ми се никада нећемо предавати. Бодовна разлика је огромна између Црвене звезде и Партизана и осталих тимова и то није добро, без обзира на њихове буџете. Желим да Војводина буде конкурентна Црвеној звезди и Партизану. Нисмо у позицији да претимо, али учинићемо све да прикажемо добру игру и ако успемо да дођемо и до доброг резултата – рекао је Радојичић.

Он је на питање о медијским написима да Партизан „премира“ тимове који одузму бодове Црвеној звезди одговорио да први пут чује за то и да ће Воша увек бити клуб који ће играти само због себе.

– ФК Војводина је ФК Војводина и као бившег играча и сада тренера овог клуба, те ствари ме не занимају. Сада први пут чујем о премирању, и знам да ће ФК Војводина да игра искључиво само због себе, мислећи само на себе. Нико не узима лако бодове против Звезде и Партизана. Од ових тимова који се боре за Европу, ако неко успе у томе, то може да буде кључно. Ми смо губили бодове од екипа у односу на које нисмо били инфериорни на терену. Јесмо због тога направили корак уназад у борби за Европу, али нисмо у потпуности. Имамо две везане утакмице против Звезде и Партизана. Резултат је данас 0:0, имамо бод у џепу, па ћемо да видимо како ће се одвијати ствари на терену – каже Радојичић.

Шеф струке Војводине подвукао је да су и број и начин примљених голова један од главних проблема екипе.

– Сви сте сведоци томе како је Војводина примала голове ове сезоне и како је несрећно губила бодове. То је сигурно утицало и на играче, али ми без обзира на све, желимо да одиграмо најбоље што умемо и да покушамо да пребродимо психолошку кризу. Ја сам у својој глави победник и никада се нећу бавити овим послом ако будем размишљао на другачији начин. Од својих играча желим да направим победнике, али огроман утицај на психолошко стање екипе имао је тај број примљених голова. Несреће, грешке, које су се нама нон стоп понављале. Нећу да кривим ниједног играча, јер је сваки желео најбоље. Сада се надамо да ће нам се та срећа мало осмехнути и помоћи да смањимо тај ниво грешака и да се вратимо у трку за Европу. Можда то многима изгледа немогуће, али имамо још 12 бодова у оптицају. Куп долази за 10 дана, имамо времена да мислимо о томе. Немамо приоритет у такмичењиа, осим оног да хоћемо да победимо на свакој утакмици – рекао је Радојичић.

Душан Стевановић неће бити на располагању због суспензије, а његов изостанак неће бити једина промена у стартној постави. Радојичић се осврнуо и на минутажу Уроша Кабића, али и остале младе играче који су искочили у први план.

– Стевановић нема право наступа, али то неће бити једина промена. Што се тиче Кабића, ви узмете статистику, погледате када и колико је играо и на основу тога доносите закључке, али то није права слика. Кабић је имао проблема са температуром, после које се опорављао мало дуже. Тако ми је рекао лекарски тим, а то сам и ја имао прилику да видим на тренинзима. Не треба причати само о Кабићу, већ треба издвојити сјајна издања и све већу минутажу Новевског и Нешковића и неких других који су сада поново у екипи. Пред Кабићем је једна велика каријера, али морате бити упућени у његово стање. Он ће бити фудбалер који ће публику дизати на ноге, али мора да буде физички спреман. Ја са њим проводим највише времена, по неколико сати дневно и знам за шта је способан. Кабић је одиграо 90 минута против Рада, то је физички напорно за њега у овом тренутку и зато га нећемо форсирати. Ја верујем у њега, као и у све остале момке – истиче Радојичић.

Он је нагласио да неће припремати утакмицу да екипа „игра на бод“.

– Када припремам следећу утакмицу, ја у глави имам идеју како да дођемо до победе и да тежим ка томе. Ми ћемо покушати да победимо Црвену звезду и тактички припремамо утакмицу на тај начин. Ја не могу да побегнем од себе и да кажем да размишљам другачије, али нећу да причам „шарене лаже“. У овом тренутку, не можемо да кажемо да бисмо били незадовљни бодом, али другачије бих вам говорио сада да сам ја селектирао овај тим. У овом тренутку ситуација је таква каква је, сви је видите. Ја лично сматрам и желим да помогнем да Војводина увек буде конкурентна, против сваког ривала, нарочито на свом стадиону. Али, ја својим играчима такође понављам да се утакмица игра на једном правоугаонику и да није битно да ли је у Новом Саду, Београду или Сурдулици – закључио је Радојичић.

Иначе, продаја карата за овај меч почела је данас, а утакмицу Војводина – Црвена звезда можете директно  гледати и на каналу Арена премиум 1, у недељу од 17 часова.

Извор: https://www.fkvojvodina.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 29. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!