РАДУЈЕ МЕ НАЈАВА ОФАНЗИВНЕ ИГРЕ

Заобилазним путем, који га је водио кроз Вршац, онда и прволигашке тимове Кабела и Младости ГАТ, Милан Видаков (21) вратио се у тим Војводине. Његова жеља да заигра за Стару даму, међутим, никада није била под знаком питања и, како сам признаје, видео је себе поново у црвено-белом дресу.
– Поново сам у старом јату и то ми је најважније у овом тренутку – с осмехом на лицу, истакао је Видаков. – Доста момака који су сада првотимци познајем и од раније, остале сам већ упознао на почетку припрема и заиста су ме сви лепо прихватили. Радимо већ четири-пет дана, осећам се пријатно и мотивисано и све је у најбољем реду.
Иако је био најбољи стрелац Младости ГАТ у прволигашкој конкуренцији, што је куриозитет, био је међу најмлађим играчима новог новосадског суперлигаша. То му је, уосталом, широм отворило врата за повратак у Војводину.
– У садашњем тиму је углавном на сцени моја генерација, дакле момци с којима сам раније играо за омладинску екипу. Све су то моји другари и, како због њих, тако и због мене самог, драго ми је што сам се вратио. Ту су Нешковић, Тороман, Топић, Зукић, Јеличић, Бјековић и да не ређам даље, а у саставу је и много момака који су млађи од мене по неколико година. Уклопићемо се брзо, сви смо прошли исту школу и ту, убеђен сам, проблема неће бити.
На питање да ли је већ имао прилику да разговара с тренером Миланом Раставцем кад је реч о томе шта он, али и екипа од њега очекују и какве захтеве имају, младић из Сибача, места у општини Пећинци, одговорио је:
– Још нисмо обавили конкретнији разговор. Полако се упознајемо, биће времена и за такву причу. Не сумњам да ће ми шеф рећи шта се од мене конкретно очекује, мада сам свестан тога да сам доведен да постижем голове. Иако сам тек пре неколико дана упознао Милана Раставца, за кога сам раније чуо да је веома квалитетан и успешан тренер, радује ме то што је најавио да ће Војводина у новој сезони играти офанзивно. Нападач сам и сигурно је да ће ми бити много лакше кад и екипа игра тако и ствара више шанси. Самим тим, верујем да ћу и ја улазити у прилике, а то, буде ли све онако како прижељкујем, значи да ћу постизати више голова. Ипак, неће Видакову бити лако да се избори за место у шпицу, јер за директне конкуренте имаће искусног Бојана Матића, као и младог репрезентативца Црне Горе Ивана Вукчевића, а онда и изузетно надаpeне младиће из омладинске школе „Илија Пантелић“ Јована Милошевића и Михаила Ивановића.
– Конкуренција је заиста веома јака, што је добро, јер ће то изискивати од нас да се максимално трудимо на сваком тренингу и пружамо све од себе. Онај ко буде најбољи, наравно, заслужиће место у тиму, а надам се да то могу да будем ја и да ћу успети да се наметнем тренеру и изборим за место у тиму.
За разлику од неких ранијих екипа за које је Видаков играо, Војводина има велики број веома захтевних
навијача. Милан није желео да се залеће с обећањима, али није пропустио ни прилику да каже:
– Навијачима могу да обећам да ћу се борити сваког дана да и даље напредујем и да ћу настојати да пружам све од себе. Не могу да најавим одређени број постигнутих голова, али је ситурно да ћу се својски трудити да их буде што више.
У тим с „Карађорђа” Видаков је стигао као први стрелац Прве лиге, што ће га, без икакве сумње, додатно обавезивати на што бољи учинак.
– Та чињеница донеће ми једну врсту притиска, јер постигао сам у прошлој сезони 18 голова за Младост ГАТ и жеља ми је да што бољи учинак остварим и у новој-старој средини. Волео бих да поново будем у врху листе стрелаца, свестан чињенице да ће у суперлигашкој конкуренцији и у дуелима с одбранама наших најбољих тимова, то бити знатно теже. Спреман сам за ново доказивање, само да ме здравље послужи и верујем да ће све бити у складу с оним што свим срцем прижељкујем – поручио је Милан Видаков.

ПОЈАЧАЊЕ: Милан Видаков (у средини) ФОТО: ФК Војводина

А. Предојевић

ЗНАМ ШТА ЗНАЧИ ДРЕС ВОЈВОДИНЕ

Милан Видаков је годинама стасавао у новосадском клубу и сигурно јако добро зна шта то значи када обуче дрес првог тима Војводине.
– Наравно да сам свестан тога, јер сам више година био део овог клуба, иако нисам до сада успео да дебитујем за први тим— истакао је млади Сремац. —Знам колики је клуб Војводина и како је велика обавеза и одговорност када се обуче њен дрес, тако да с тим нећу имати баш никакав проблем.

ПРАТИЋУ МЛАДОСТ ГАТ

У недавно завршеној сезони Прве лиге, Младост ГАТ је остварила сјајан и неочекиван резултат, изборивши пласман у Супер лигу.
– Улазак у елити нико није очекивао од нас, једино смо ми управа, стручни штаб и играчи, веровали у себе. Добро смо радили, имали одличну атмосферу и успели да стигнемо до подвига. Иако ћу у наредном првенству бити директни супарник екипи с Новог насеља и Сателита, пратићу њене игре кад год то будем могао, јер тај клуб ми је пуно тога дао и помогао ми да се афирмишем. Због игара у Младости ГАТ, уосталом, сада сам поново у Војводини и то не заборављам — рекао је Видаков.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!