РАДУЛОВИЋ И ЧУМИЋ ЗА ПРВУ ПОБЕДУ ВОШЕ У СЛОВЕНИЈИ!

Фудбалери Војводине победили су са екипу Муре резултатом 2:1 у последњем контролном мечу на припремама у Словенији.

Стрелци за Вошу били су Андрија Радуловић у трећем и Никола Чумић у 84. минуту.

Мура: Михелак, Ципот, Морис, Јуришић, Кузмић, Марушко, Оуру, Куртовић, Шабанаџај, Шарић, Мароша. Играли су још: Зличић, Јовићевић, Садриу, Лука, Петковић, Пролета, Шњеравич.

Војводина: Царевић, Лазаревић (од 83. Петковић), Буснић, Црномарковић, Антонијевић (од 85. Букинац), Зукић (од 90. Јовановић), Кајевић (од 32. Милосављевић), Николић (од 60. Јеличић), Радуловић (од 63, Ивановић), Чумић (од 85. Кабић), Малбашић (од 77. Барај).

Воша је одлично отворила меч и повела већ у трећем минуту после сјајне акције коју је започео Кајевић, а наставио Антонијевић правовременом повратном лоптом на коју је налетео Радуловић и погодио за 0:1.

Домаћи тим је узвратио у 12. минуту, након корнера са десне стране, највиши у скоку на петерцу био је Ципот који је главом савладао Царевића за 1:1.

Мура је имала нову прилику у 15. минуту након новог корнера, Мароја је умало казнио Царевићево излетање са линије, гађао је преко гола. Воша је одмах увратила, у 17. минуту Кајевић је поново одлично упослио свог саиграча, овај пут Малбашића који је искоса са леве стране послао лопту преко пречке.

На истеку 22. минута Воша је пропустила стопостотну прилику, Радуловић је побегао по десној страни и ушао у шеснаестерац, вратио до Малбашића чији је ударац ногама одбранио голман Муре.

Словеначки тим је у 36. минуту имао огромну шансу за преокрет, Шабанаџај је побегао одбрани Воше и изашао сам на Царевића, гађао први угао, али је голман „старе даме“ одлично прочитао његову намеру. Два минута касније Воша је имала такође стопостотну шансу, Малбашић је прихватио поклон лопту од противничког дефанзивца, али је у последњем тренутку изблокиран.

До одласка на одмор, Воша је имала још две одличне шансе, Радуловић је центрирао са левог бока, а Зукићев ударац главом зауставио Михeлaк. У наредном нападу поново је Радуловић био асистент, овај пут је лепо проиграо Чумића, али је и његов ударац зауставио одлични голман Муре.

У последњим тренуцима првог дела, Мура је имала још једну прилику, Царевић је одбранио ударац Шаровића, а потом је одбитак и шут Куртовића пред голом изблокирао Антонијевић.

Прву шансу у наставку имао је домаћи тим, Куртовић је искоса са леве стране гађао први угао, али је на месту поново био голман Царевић. Уследио је нешто мирнији део утакмице, а онда је у 62. минуту Јеличић припретио након корнера, лопта је завршила преко гола.

У 75. минуту Чумић је добро прошао по левој страни, гађао је први угао и погодио спољни део мреже, па је резултат остао непромењен. Мура је узвратила пет минута касније, Јеловица је са пет метара гађао поред стативе.

У 84. минуту Воша је дошла до новог вођства, Барај је проиграо Чумића, који је одлично побегао чуварима и погодио супротан угао са неких осам метара за 1:2.

До краја није било промене резултата, иако је Петковић у последњем минуту пропустио изгледну прилику, па је Воша победом завршила припреме, након четири ремија и пред сутрашњи долазак у Нови Сад.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!