РАДУЛОВИЋ: НЕМА ОПУШТАЊА

На Градском стадиону у Панчеву фудбалери прволигаша Железничара вредно тренирају два пута дневно и увелико се спремају за нову сезону. Шеф стручног штаба Игор Савић задовољан је како играчи за место у тиму спроводе задатке на терену као и како тренер голмана Стефан Радуловић одрађује тренинге са четворицом голмана Младеном Живковићем, Марком Кнежевићем, Немањом Андријанићем и Андрејом Кожулом.

Радуловић је у тренерској каријери са великим успехом радио шест година у Омладинској школи Црвене звезде, у Звездари и ОФК Жаркову, у Саудијској Арабији, Либији као и са голманима из других клубова који бране широм Србије и у иностранству На позив тренера Савића, Радуловић је дошао у „дизелку” и после две недеље рада сабрао је утиске:

 – Годинама радим у стручном штабу тренера Савића и утисци о новом клубу су позитивни. Железничар је одлично организован и амбициозан што ми се свиђа и даје више мотив нама тренерима и играчима. Што се тиче мог рада и мојих голмана од првог дана смо схватили озбиљност и задатке који су испред нас у новој сезони. Мом ци су се брзо привикли на мој стил тренирања и верујем да ће бити добра сезона по нас голмане и самим тим и клуб.

Четворица голмана који сад раде под надзором тренера голмана Радуловића показала су да поседују велики потенцијал. О њима је рекао:

– Сва четворица вредно раде и чекају шансу. У договору са тренером Савићем видећемо ко ће и кад да брани, сви ће имати прилику да одбранама изборе место стартера.

Нема попуштања, тренинзи нису нимало лаки и морам да истакнем да сви радом показују да поседују велики таленат, а што је најважније верују у себе и све ће им се вратити кроз мечеве кад стану међу стативе – каже Радуловић.

У првом плану су искусни голмани Живковић и Кнежевић који су прошле сезоне бранили?

 – Обојица имају велико голманско искуство и квалитете, увек радимо и заједнички се договарамо шта треба побољшати како би се њихове грешке смањиле на минимум. Добрим радом се истичу и двојица млађих и талентованих голмана, Кожул и Андријанић тако да без обзира ко стане на гол оправдаће поверење одбранама. Међу њима је велико другарство и ривалство, ово је један од предуслова да буду још бољи. Место голмана је специфично и осетљиво, тако да пред сваки меч морају бити максимално спремни и концентрисани да би на најбољи начин одрадили посао – каже Радуловић.

У другом делу припрема предстоје контролне утакмице на Златибору?

 – Имамо довољно времена до почетка сезоне, али морамо прво овај део одрадити максимално добро, како бисмо били спремни за напоре на утакмицама које ћемо имати на припремама на Златибору. Кад почнемо са играњем утакмица, видећемо шта смо и колико добро урадили. Стално истичем у разговору са голманима да је сваки меч важан, небитно да ли је пријатељски или за бодове. Момци то одлично схватају и поштују, очекујем да ћемо бити на висини задатка у првенству које је испред нас – завршио је тренер Радуловић. 

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 30. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!