ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Спартак – Раднички (СМ) 3:0 (1:0)

Суботица – Градски стадион. Судија: Јекнић (Суботица). Стрелци: Срећковић у 43. и 68, Тумбасевић у 59. минуту.

СПАРТАК: Манојловић, Митровић, Остојић, Филиповић,Шимура, Тумбасевић, Видаковић, Бијеловић, Тодороски, Срећковић, Обрадовић. Играли су још: Миодраговић, А. Ђурасовић, Богићевић, А. С. Ђурасовић, Шћепановић, Морис. Стајковић, Рошевић, Хрстић, Мсанга.

РАДНИЧКИ: Драгићевић, Спасеновић, Садик, Марјановић, В. Илић, Петровић, Л. Илић, Милинковић, Ратковић, Пиус, С. Илић. Игра.ли су још: Опарница, Протић, Ристић, Ђурић, Пантић, Грујић, Триван, Тејић, Пађен, Ђукановић, Шапоња, Јовић.

Приказали су Суботичани добру игру, имали иницијативу и много шанси, а најбоље су се пред голом противника снашли Никола Срећковић и Јанко Тумбасевић.
Имали су Голубови иницијативу добро комбиновали, а Никола Срећковић је успео да погоди мрежу гостију. Испоставило се из недозвољене позиције. Нову шансу пропустио је Тодороски на истеку пола сата игре. После сјајне акције Шимуре и Обрадовића који је несебично упослио Тодороског, он је лопту послао поред стативе. Исплатила се иницијатива Суботичанима у завршшщи првог полувремена, а Никола Срећковић је био стрелац за вођство од 1:0.
У наставку Спартак је приказао добру и ефикасну игру. Повратник у клуб из Суботице Јанко Тумбасевић је удвостручио вођство домаћина у 59. минуту.
По други пут био је прецизан Никола Срећковић за вођство Суботичана од 3:0.
Најближи да упише свој првенац у дресу Спартака био је Стајковић, али се истакао чувар мреже Радничког.

М. Новковић

Извор: http://www.zurnal.rs