РАСТАЛИ СЕ ВОЈВОДИНА (БГ) И ТРЕНЕР СВЕТОЗАР СОВИЉ

Тренер Светозар Совиљ и Војводина из Бачког Градишта су се растали после непуна два месеца сарадње. Само три бода из прва четири првенствена кола војвођанског „севера“ су, нема сумње, „камен спотицања“, мада и једна и друга страна имају додатна образложења због чега је сарадња прекинута.

– Од почетка припрема није био добар одзив играча на тренинзима и то је морало да се одрази на игру и резултате у првенству, кратак и јасан је тренер Светозар Совиљ.

Ваља приметити да су се у клубу олако одрекли услуга појединих играча из минуле сезоне, да су у актуелном прелазном року неки доведени, па одмах и отпуштени, а има и оних који сада траже да оду. Све је то допринело да је у овом тренутку играчки фонд „танак“, да је на тренингу једноцифрен број играча, па се клуб најстаријег имена Војводина, који наредне године обележава вредан јубилеј 110 година, нашао у врло тешкој ситуацији.

– Волели бисмо да се нимало завидна ситуација у ходу разреши, али како је и финансирање постало „горући проблем“, то је „вода стигла до грла“, веле у клубу дуге и успешне традиције.

Иако имају права да две утакмице екипу са клупе води неко ко нема одговарајућу лиценцу, покушаће што пре да ангажују тренера који има одговарајуће папире. Али, то неће бити лако у ситуацији која не обећава много.

– Још није јасна ситуација на које играче можемо да рачунамо. Јер, Себастијан Сакач је одстрањен, Бојан Тројановић тражи исписницу, а исто најављује и трио из Шајкаша, голман Јован Тешић, нападач Милош Божић и Немања Павловић, који су незадовољни односом навијача према њима, а ниједног тренутка се нису запитали какав је њихов однос према навијачима?!Све у свему,скрпићемо екипу за недељно гостовање у Раткову, а онда ћемо видет шта и како даје, додаје секретар Војводине Радомир Раковић.

Фото (В. Јанков): Kратко трајала љубав између председника Воше Горана Kудрића и тренера Сетозара Совиља 

Аутор: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 07. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!