РАСТАО САМ СА КЛУБОМ

ВЛАДИМИР ИЛИЋ НАНИЗАО 100 УТАКМИЦА У ДРЕСУ РАДНИЧКОГ (СРЕМСКА МИТРОВИЦА)

Владимир Илић, десни бек и капитен Радничког (Сремска Митровица), недавно је одиграо стоту утакмицу у црвеном дресу. Рођени Митровчанин истиче да је срећан у свом граду, уз нагласак да је за неколико година, колико је у Радничком, растао и развијао се са клубом и стасао у професионалца.

– Пре Радничког био сам у Динаму из Врања, па у Синђелићу, а у тренутку када је иступио из лиге стигао је позив из Радничког, после дуго времена поново сам се нашао код куће. Осећај је мало био чудан, јер сам отишао као клинац, али брзо сам се навикао. У почетку сам осећао и велики притисак и није било свеједно на терену, али како је време одмицало постало је уживање играти пред домаћом публиком, поготово када знам да је на трибинама неко од мојих најближих, најчешће тата и сестра, као и другови – каже Илић.

Пропустио је мали број утакмица, углавном због картона, а повреде су га заобилазиле.

– Прва прволигашка сезона била је турбулентна, учили смо како систем функционише, од управе, до играча. Имао сам пре тога минимално искуство у вишим ранговима, знао сам како неке ствари изгледају, али било је и непознаница. Прилагођавали смо се и учили у ходу, верујем да је баш то допринело резултатским успонима и падовима. Било је тешко, али успели смо да обезбедимо опстанак. Променили смо више тренера, почели са Гораном Драгољићем, наставио је Душан Кљајић, док је Богдан Корак унео нову енергију и свакодневно нам уливао самопоуздање. Корак је веровао у нас и захтевао само да играмо, без много филозофирања. Нисмо имали шта да изгубимо, а много смо добили. Били смо од већине отписани, али показали смо зашто је фудбал један од омиљених спортова, да су чуда могућа уколико се у њих верује. Играли смо у претпоследњем колу са Динамом, „убијао” нас је на терену, па сам у једном тренугку помислио да ћемо посустати на корак од циља. Постигли смо, међутим, гол, Врањанци су се бунили, па напустили терен и у том тренутку почело је наше славље. То је био највећи успех и то управо у свом rpaду, што је донело још веће задовољство.

Друга сезона, како је нагласио, била је нешто стабилнија, иако нису изостале осцилације у игри и резултатима. Корака је променио Драган Перишић, а касније се на клупи нашао Дејан Николић.

– Лошији почетак првенства био је последица великих промена у екипи. Првих неколико кола нису остварени жељени резултати, дошло је до једне, па друге смене шефа струке, све док нисмо пронашли „тајни рецепт“ како да дођемо до циља и у плеј – офа. Када смо то испунили, преостале утакмице одиграли смо растерећеније и сезона је било неупоредиво боља.

Првенство 2022/23. било је историјско за Раднички. Година великог јубилеја у којој је клуб из града на Сави прославио век постојања донела је много узбуђења.

– Толико тога сам доживео да не знам како бих све то и описао. Част ми је што сам био део тима који је златним словима исписао страницу у историји клуба. Савладали смо Партизан у Купу Србије, а утакмица је била за инфаркт. Пенал-серију нико од нас неће заборавити док је жив. Имали смо прилику да одмеримо снагу и са Црвеном звездом, поново пред нашом публиком, а играли смо добро и у првенству где нам је бараж измакао за длаку. Имали смо једну од најјачих одбрана у лиги и били смо тврд орах за све ривале. Остао је жал за још бољим пласманом, али сезона је остала записана као до сада најуспешнија.

Јесења сезона поново је почела са резултатским осцилацијама и још једном сменом у стручном штабу, па је Раднички у првом делу остварио по седам победа и ремија, уз шесг пораза. Тренера Дејана Николића, крајем протеклог првенства, наследио је Дарко Тешовић, али недавно се вратио на место успеха.

– Пролећну сезону чекамо на седмој позицији која води у плеј-оф и уколико се тако посматра нисмо лоше позиционирани. Разлика између другопласиране и екипа у средини табеле је свега неколико бодова, што ће наставак такмимчења да учини, можда, најтежим и најузбудљивијим до сада. Видећемо како ће тимови изгледати после прелазног рока, али поред квалитета на поредак ће да утиче и фактор среће, која нас је издала неколико пута.

Д. Туфегџић

ОДАБРАНО ДРУШТВО

Са 100 утакмица Илић се нашао у одабраном друштву Радничког.

— У време када се фудбалери кратко задржавају у клубовима и на шест месеци траже нову средину, одиграти 100 утакмица у дресу клуба из свог града није мала ствар. За мене је то част и привилегија. Неописив је осећај чути како ти цео стадион аплаудира и моменат када ми је Драган Деспотовић, спортски директор, уручио урамљени дрес са бројем 100 заувек ћу да памтим. Услови за рад су добри и Раднички, дефинитивно, има потенцијал и може да има лепу будућност. Фудбалери имају финансијску сигурност, плате су редовне, што је, знају многи, реткост у нашем фудбалу. Инфраструктура се унапређује, Сремска Митровица је лепа и пријатна за живот и то су неке позитивне ствари које нас карактеришу — каже Владимир Илић, на више од 70 утакмица капитен Радничког.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 31. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!