РАСТАВАЦ: ЦИЉ ЈЕ ДА ИГРАМО МОДЕРАН И ДОМИНАНТАН ФУДБАЛ (ВИДЕО)

Уочи старта нове сезоне, данас се на конференцији за медије присутнима обратио и шеф стручног штаба Војводине Милан Раставац.

„Стара дама“ отвара сезону у недељу од 20 часова када ће на свом „Карађорђу“ угостити екипу Напретка, у првом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

– Драго ми је што смо дочекали овај моменат, непосредно пред почетак првенства. Уживамо у тренинзима и припремама, али је почетак такмичарског дела ипак нешто најлепше. Прва утакмица увек носи специфичну тежину, јер се још увек намештамо да одговоримо захтевима такмичења и она ће сама по себи на многе начине тешка. Наш циљ је да идемо у сусрет проблемима и да одговоримо на најбољи могући начин. Мислим да смо током припрема у ових неколико недеља одрадили добар посао. Очекујем од старих играча да подигну свој ниво, да покажу одређене способности које до сада нису показивали, а од новајлија очекујем да донесу оно што је фалило овом тиму у протеклом периоду, јер зато су и доведени. Напредак долази на мегдан Војводини као тим који ће пружити максималан отпор. Ми желимо да на свом терену покажемо да смо господари у својој кући и да од првог корака на загревању до последњег после меча, покажемо такав став. Што се тиче саме игре, очекујем од нас један модеран и агресиван фудбал због каквог људи желе да дођу на утакмице и да дају подршку тиму који воле – рекао је Раставац.

Тренер Воше верује да ће кроз утакмице добити најбољи одговор на питања о томе да ли екипа иде у правом смеру и да ли ће јој бити потребно још појачања.

– Ми смо оформили тим да можемо да уђемо у такмичење и верујем да ћемо кроз њега донети закључке и о неким одласцима, али и новим доласцима. Не мислим да можемо постигнемо тај ниво да можемо да кажемо да смо задовољни у првих месец дана. То је процес у ком ћемо морати да вучемо паметне потезе, како у овом тако и у наредна два прелазна рока – истакао је Раставац.

Он је спреман да преузме највећу одговорност и задовољан је због указаног поверења од доласка у Вошу.

– Дошао сам у клуб знајући да ће добар терета да падне и на моје име. Мислим да сам довољно зрео и спреман и да је клуб део тима који заједно са мном може да изнесе амбиције које имамо. То бреме ће бити подељено, највећи део носим ја, али драго ми је што је тако, јер је то израз поверења – рекао је Раставац.

Воша неће учествовати у европским квалификацијама овог лета, што је уједно и предност и мана за његову екипу.

– Један део тога носи одређену предност, а с друге стране они ће за већи број играча донети такмичарске утакмице, које доносе нешто што не можете направити кроз тренинге. У неком првом делу биће предност на њиховој страни, а онда када то такмичење донесе одређене заморе, предност ћемо имати ми остали – истиче Раставац.

Он је закључио да не може да именује који је крајњи циљ, али да ће тежити да Воша покаже да може да игра модеран фудбал.

– Крајњи циљ не могу да кажем у овом моменту. Моја основна идеја је да изађемо и покажемо да можемо да играмо атрактиван, такмичарски и доминантан фудбал. Ако ми направимо те сегменте да то изгледа тако, онда се не плашим, јер то мора да донесе резултате – закључио је Милан Раставац.

 

 

Извор: https://www.fkvojvodina.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 08. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!