РАСТАВАЦ: ДЕЛУЈЕ ДА ИДЕМО У ДОБРОМ СМЕРУ

После победе његовог тима против Младости ГАТ, шеф стручног штаба Војводине Милан Раставац је изјавио да има утисак да црвено-бели иду у добром смеру по питању онога што приказују на терену.

Војводина је вечерас победила Младост ГАТ резултатом 0:4 (0:1), у другом колу Супер лиге Србије.

– Наравно да морам бити задовољан после утакмице у којој победимо 4:0. Оно што нам је ишло наруку у овом мечу је то што смо успели да дамо гол крајем првог полувремена, а почетком другог и други, након чега се утакмица отворила у смеру у којем смо желели. Мој утисак после овог меча је да делује да идемо у добром смеру и успевамо да повезујемо неке ствари, те да пре свега будемо учинковитији. Наравно, има још доста тога у нашој игри на чему треба да порадимо. Честитам мојим, али и играчима Младости, који су покушали да се супротставе и у неколико наврата дошли у ситуације које су можда могли боље да искористе. Имали су добар увод у првенство са победом на страни, а ја и њима и нама желим много среће у наставку – каже Раставац.

После утакмице против Напретка, шеф стручног штаба Војводине је нагласио да његови играчи треба боље да користе ситуације пред противничким голом, што су овога пута и демонстрирали.

– Вечерас је и сегмент реализације био бољи, у смислу да смо успели да постигнемо више голова. Оно што је вечерас недостајало јесте прецизност у игри, јер смо доста пута управо због тога пропустили неке добре прилике или могућност да креирамо добар напад. Но, сви смо у процесу стварања игре и тима, па је нормално да ће се такве ствари дешавати – напомиње Раставац.

Војводина се тренутно налази на другом месту на табели.

– Не оптерећујемо се положајем на табели, поготово не у овој фази првенства. Оптерећујем се нивоом наше игре и то је оно за шта се боримо. Добра игра доноси добре резултате, а добри резултати доносе добру позицију на табели. Наравно да је пријатно бити при врху табеле, али битно је бити тамо на крају сезоне. Зато је потребно играти добар и квалитетан фудбал – каже Раставац.

Њега може да радује и то што Војводина ни на овом мечу није примила гол.

– Одбрана Војводине је вечерас била за нијансу боља него на претходној утакмици и задовољан сам зато што што показујемо да можемо себе да унапређујемо. Ако будемо наставили у том смеру, а верујем да хоћемо, онда не треба да бринемо за резултате – рекао је Раставац.

У наредном колу, Војводину очекује војвођански дерби против Спартака на „Карађорђу“, а тај меч ће се играти у недељу у 21 сат.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!