РАСТАВАЦ: МЛАДОСТ ЗАХТЕВАН РИВАЛ, АЛИ ВЕРУЈЕМ У СВОЈ ТИМ

Фудбалери Војводине у петак гостују у Лучанима екипи Младости, а тренер Војводине Милан Раставац жели да његова екипа настави позитиван низ.

Након ремија са Црвеном звездом у Београду и убедљиве победе над Колубаром на „Карађорђу“, Воша гостује екипи Младости у 22. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

– Свима је јасно да идемо у госте једној екипи која зна да се такмичи. Очекује нас утакмица са доста дуела, физичког напора и специфичности унутар њихове игре и то су све изазови на које треба одговорити. Оно што мене радује јесте да верујемо да смо ми спремни да одговоримо на све те изазове и да освојимо три бода. Што се тиче екипе, можемо да рачунамо на све играче, изузев Уроша Николића, који ће се ускоро вратити у екипу – рекао је Милан Раставац.

У првом мечу ове сезоне Воша и Младост су ремизирали резултатом 1:1, а једини погодак постигао је Немања Николић из пенала. Раставац је и тај меч искористио да припреми своју екипу на што бољи начин.

– Наша обавеза је била да се припремимо у односу на ту утакмицу како бисмо пронашли прилике да угрозимо њихов гол. Младост игра специфичан фудбал, али постоје одређени механизми против те њихове идеје и игре један на један и верујем да ћемо успети да их угрозимо – истиче Раставац.

Тим из Лучана има два пораза на старту другог дела сезоне, док је Војводина освојила четири од могућих шест бодова.

– Све екипе имају своје успоне и падове, а Младост је у овом моменту дочекала да буде у паду. Сви имају изаззов да током целе сезоне држе висок ниво, а то није нимало лако. На нашу срећу ми долазимо у госте када је Младост рањива. С друге стране, нама много значи овај добар старт, јер ти први кораци су потврда нашег рада, а успут и подижемо самопоуздање што је од изузетног значаја. Скупљамо добру енергију око себе и тако подижемо самопоуздање, показујемо да поседујемо квалитет и да смо способни да га презентујемо и тако прикупљамо и подршку свих осталих, јер само тако, сви заједно, можемо да идемо ка напред – закључио је Милан Раставац.

Утакмица Младост – Војводина на програму је у петак у 16 часова, уз директан пренос на каналу Арена премиум 2.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!