РАСТАВАЦ: ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ ЖЕЛИМ РЕПРЕЗЕНТАТИВНУ ВОШУ ЗБОГ НАВИЈАЧА И ВЕЛИКОГ МИХЕ

Након вишенедељне паузе, фудбалери Војводине у суботу настављају такмичење у Моцарт Бет Супер лиги Србије, у великом дербију на стадиону „Рајко Митић“ против Црвене звезде.

Дерби између Црвене звезде и Војводине биће посвећена бившем, прослављеном репрезентативцу Синиши Михајловићу, који је као члан друге шампионске генерације своје име златним словима уписао у богату историју „старе даме“.

Тим поводом, фудбалери Војводине ће на овом мечу играти у дресовима са ликом Синише Михајловића, а исти дресови касније ће се наћи и на аукцији, при чему ће сав приход од продаје бити усмерен за лечење малог Милоша Ћелапа из Новог Сада, седмогодишњег дечака који болује од леукемије и коме је што пре неопходна трансплантација коштане сржи.

Осим тога, играчи „старе даме“ ће и пре утакмице на терен истрчати у мајицама са ликом Синише Михајловића, које ће се потом од понедељка наћи у продаји у „MURKE sport shopu“ на СПЕНС-у (Сутјеска 2).

Тренер Милан Раставац изразио је задовољство што првенство коначно почиње, после дуже паузе.

– Радује нас што се првенство наставља, јер ми тренирамо и радимо због тих утакмица, а ова прва је баш једна посластица. Гостовање Црвеној звезди је нешто из којег ми само нешто можемо да добијемо. Наравно, Црвена звезда је фаворит, то није спорно, али ми видимо своју шансу у томе да можемо да прикажемо нешто ново што нисмо успевали током јесењег дела. На тим стварима радили смо напорно током припрема и сада верујемо да можемо то да демонстрирамо. Такође, осећамо и обавезу према нашим навијачима, али и према Синиши Михајловићу, да будемо репрезентативни у овом мечу. Неће бити лако, Звезда има своје адуте и квалитете и зато је потребно наше комплетно тимско издање. Верујем да ћемо у другом делу сезоне показати више него јесенас – рекао је Раставац.

Он је истакао и значај што је на овим припремама од почетка до краја имао на располагању готово читав тим.

– Верујем да ће нам то значити пуно, јер је ова ситуација сада много повољнија по нас него летошња. То се највише односи на то да смо сада били у могућности да проширимо наш репертоар, да уигравамо и неке резервне варијанте и другачије опције, које могу да нам буду потребне унутар утакмица. Ко је пратио наше утакмице на припремама, то је могао већ тада да примети – истакао је Раставац.

Јован Милошевић ће имати значајнију улогу у другом делу сезоне, потврдио је тренер Воше, уз напомену да „стара дама“ нема никакву обавезу према Штутгарту, његовом наредном клубу.

– Нема наших обавеза према њему. Ми планирамо да користимо Јована Милошевића у оној мери у којој он може да допринесе резултатима екипе. То је један здрав однос, и за нас и за њега и то је полазна основа. Ја верујем да ће Милошевић одиграти доста утакмица у другом делу сезоне, јер он то својим квалитетом заслужује, пошто је у припремном периоду показао да Војводина може да рачуна на њега – нагласио је Раставац.

Шеф стручног штаба Војводине похвално је говорио о квалитетима Црвене звезде.

– Звезду можете само изненадити. Звезда има своје осцилације у форми, али задржава увек свој екстремни индивидуални квалитет, који је изузетно изражен, поготово у нашем првенству. То што они имају одређене проблеме у неким сегментима игре може да буде наша шанса, али не и гаранција. Ипак, ја желим да гледам на нас, верујем у оно што смо радили и верујем још више у оно што ћемо радити – каже Раставац.

Воша има одређених кадровских проблема, али Раставац сматра да ће тим који ће заиграти бити довољно конкурентан.

– Нисмо потпуно комплетни, имамо два болесна играча, то су Буснић и Вукчевић, као и два лакше повређена играча. У довољно добром смо саставу да можемо да пружимо добру игру против Црвене звезде. Део игре и плана неће зависити само од нас. Ми желимо да ставимо Звезду под контролу, тако што нећемо дозволити да се разиграју и растрче и што ћемо покушавати да их угрожавамо, јер то они не воле да трпе – закључио је Милан Раставац уз последњи одговор да би у овом тренутку био „срећан трећим местом на крају сезоне“.

Утакмица Црвена звезда – Војводина на програму је у суботу у 16 часова, уз директан пренос на каналу Арена спорт премиум 1.

ОБЈАВЉЕНО: 03. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!