РАСТАВАЦ: У КРАГУЈЕВАЦ СА НАЈБОЉИМ ТИМОМ И ПО ТРИ БОДА

Тренер фудбалера Војводине Милан Раставац очекује још једну добру представу своје екипе против Радничког 1923.

Након три утакмице у Новом Саду, против Напретка, Младости ГАТ и Спартака, ово је прва утакмица „старе даме“ ван „Карађорђа“, а уједно и прва која није у вечерњем термину (17.30).

– Пред нама је један другачији изазов у односу на досадашње утакмице из више разлога. Први и основни је што играмо у гостима, други да нећемо играти у вечерњем термину, већ од 17.30, тако да се припремамо да одговоримо на најбољи могући начин. Наша идеја је да се представимо крагујевачког публици и фудбалској јавности као што смо и до сада на утакмицама у Новом Саду, а то је са највишим амбицијама, у најбољем саставу и са жељом да се вратимо са три бода – почео је Раставац.

Војводина је у протеклом колу ремизирала са Спартаком резултатом 0:0 и утисак свих који су гледали тај меч је да је домаћи тим „изгубио два бода“, али Раставац је фокусиран само на сваки наредни меч.

– Са том утакмицом завршили смо одмах после меча. Играчима сам одмах после утакмице рекао да им ништа не замерам, јер смо урадили све што смо се договорили и да је једина грешка коју можемо да направимо јесте да се и даље бавимо тим мечом. Одмах смо се окренули гостовању Радничком и мислимо само на следећи меч – истакао је Раставац.

Он очекује чврсту игру противника и истиче да највећа опасност прети са бочних позиција.

– Раднички је прототип екипе која воли да игра чврст фудбал и он је прилагођен и условима на њиховом терену. Највећа опасност долази са бочних позиција преко Мирића и Томића, који кроз сарадњу са саиграчима или индивидуалним квалитетом праве ту разлику. И у централном делу је Убипарип, који и најчешће завршава акције. Наша идеја је да их одвојимо од тих способности које имају и да им смањимо могућност да нас угрозе преко најопаснијих играча, а и да их уједно нашом игром натерамо да се много више бране – каже Раставац.

Лепа вест за навијаче Војводине јесте да ће повратник Филип Малбашић бити у конкуренцији већ за меч на стадиону „Чика Дача“.

– Малбашић је почео припремни период са претходним тимом четвртог јула, одиграо је две контролне утакмице по 45 минута, тако да он има неку подлогу, иако није потпуно спреман, па можемо да га користимо у неком одређеном времену. Мислим да ће и он бити део тима већ у Крагујевцу – рекао је Раставац.

На питање о одлуци офанзиваца да се не упуштају у игру један на један, Раставац је одговорио да ће ускоро поправити и тај сегмент игре.

– Ми имамо идеју да ми наше најопасније дриблере доведемо у ситуације један на један где они могу да се искажу. Када дођемо до тих ситуација, онда је на играчима да донесу одлуку да ли ће се упустити у дриблинг, или ће одиграти сигуран пас. Ми смо и даље у процесу намештања екипе, проналажења и мерења својих способности, а део свега тога сигурно је везан за самопоуздање које нам недостаје. Верујем да ћемо се поправљати у свим сегментима игре, па и у том. Игра један на један никако није забрањена, напротив, али временом ћемо и ту бити опаснији – закључио је Раставац.

Утакмица Раднички 1923 – Војводина на програму је у суботу у 17.30, уз директан пренос на каналу Арена премиум 2.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!