РЕФЛЕКТОРИ У ПАНЧЕВУ СЕ ПАЛЕ 10. ЈУНА, КОЦКА СЕ СТАДИОН СА 2300 МЕСТА

Нема дилеме да ће Железничар мечеве Моцарт Бет Суперлиге играти у матичном граду

Железничар из Панчева ће мечеве Moцарт Бет Суперлиге наредне сезоне играти у матичном граду. Када је клуб основан 1947. године овог пролећа ушао у елитни ранг, било је много прича о томе да би Железничар могао да се пресели у Смедерево. Помињала се и могућност да ће Панчевци играти на стадиону Вождовца.

Ипак, после спортског успеха, Панчевци раде и на инфрструктурним плановима. Како сазнаје Mozzart Спорт ускоро ће стадион Железничара добити рефлекторе. Радови су при крају, очекује се да нови рефлектори засијају у граду на Тамишу 10. јуна.

Поред тога руководство Железничара ужурбано ради на сређивању стадиона који би испуњавао све услове лиценцирања за Moцарт Бет Суперлигу. Стадион Железничара би требало да прима 2300 гледалаца са новим свечаним и новинарским ложама. Минимум за играње у елитном рангу је капацитет од 2000.

Међутим нови стадион са вештачком подлогом најновије генерације биће само прелазно решење. Одабрана је локација за нови стадион, очекивања Панчеваца је да ће за четири године добити савремено здање са 5500 места.

Верују у Панчеву да ће све то помоћи Панчеву да се етаблира као спортски и пословни центар Јужног Баната, те да ће талентовани Панчевци остајати у матичном граду, и поред зова великих клубова.  

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 15. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!