РЕКОРДНА ПРОДАЈА СУБОТИЧАНА: ХРСТИЋ У ХЕКЕНУ ЗА 1.600.000!

Део поменуте суме зависи од остварених бонуса, али свакако је реч о највећем трансферу у историји Спартака

Сензационална елиминација од Ки Клаксвика са Фарских Острва у квалификацијама за Лигу шампиона упалила је аларм у шведском прваку Хекену. Шанса за европску јесен и даље постоји, а прва препрека на путу ка Лиги Европе је Жалгирис, а како би била прескочена, у Хекену су решили да се моментално појачају. И, пазарили су у Србији.

Нови нападач шведског клуба је 20-годишњи Срђан Хрстић из Спартака, чијом продајом ће Суботичани оборити клупски рекорд! По сазнањима Моцарт Спорта, комплетан посао, уколико буду испуњени сви услови за бонусе, износиће 1.600.000 евра, али свакако је у основи овог трансфера седмоцифрен износ који је већ уплаћен на рачун српског клуба, с обзиром на то да су Швеђани озваничили трансфер објавом на друштвеним мрежама.

Млади Хрстић сезону у Моцарт Бет Суперлиги отворио је голом за победу 2:1 против ИМТ-а. У прошлој – која му је друга са запаженом минутажом у првом тиму – у стрелце се уписао седам пута, а имао је и две асистенције у укупно 28 наступа. Реч је о момку који је поникао у клубу са севера државе и редован је у млађим селекцијама српске репрезентације. Још прошле зиме је имао позив из иностранства, али је ипак остао и помогао Спартаку да кроз плеј-аут задржи суперлигашки статус.

Пре овог трансфера, рекордна продаја на Градском стадиону у Суботици био је Војо Убипарип, који је јануара 2011. прешао у пољски Лех Познањ за 600.000 евра. Едмунд Адо је овог лета продат Црвеној звезди за 400.000 евра, а у актуелном прелазном року Суботичани су зарадили и на одласку Николе Срећковића у Вислу Плок за око 300.000 евра,

Поред њих двојице Спартак су недавно напустили и Нобору Шимура (Тајланд), Јанко Тумбасевић (Младост Лучани), Милош Остојић (Звијезда 09), Петар Станић (Црвена звезда/ТСЦ)…

Срђан Хрстић у дуелу са Александром Драговићем (©MN Press)
 
 
ОБЈАВЉЕНО: 05. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!