ОФK Вршац, дебитант у прволигашком друштву, наставио је са добрим резултатима. Тим из Баната освојио је бод на Бањици и учврстио се у горњем дому. Виђена је просечна партија, са реалном поделом бодова на крају утакмице.

Мирно прво полувреме, са шансама Брауновића и Kилибарде за госте, док су из Рада тражили пенал у 33. минуту после продора штопера Савића. У другом делу играло се занимљивије и са више удараца према Ђурковићу и Марковићу.

Домаћи тим повео је одличним ударцем Жељка Арсића из гужве у шеснаестерцу, лопта се од стативе одбила у супротни угао. Стручни штаб ОФK Вршца погодио је са изменама и гости су преузели иницијативу. Почело је са добрим приликама Павлова и Парађине, а у 80. минуту искључен је тренер Мијаиловић због протеста, Вршчани су тражили пенал. Убрзо је изједначио Алекса Вујић, прецизним ударцем из шеснаестерца, а шансе за преокрет до краја су имали запажени Бабовић и Украјинац Павлов.

У следећем колу, у недељу од 17 часова, Рад је поново домаћин, на Бањицу долази ИМТ. ОФK Вршац у понедељак од 15 часова дочекује ГФK Слободу из Ужица.

РАД – ОФK ВРШАЦ 1:1 (0:0)

СТРЕЛЦИ: Арсић у 58. за Рад, Вујић у 83. минуту за ОФK Вршац. СТАДИОН: Kраљ Петар Први на Бањици. ГЛЕДАЛАЦА: 400. СУДИЈА: Саша Ранисавић (Сремска Митровица). ПОМОЋНИЦИ: Илија Новаковић (Гуча) и Никола Чотрић (Лозница). ЖУТИ KАРТОНИ: Маркишић, Милосављевић, Благојевић (Рад), Мршуља, Петрић, Павлов, Илић (ОФK Вршац). ЦРВЕНИ KАРТОН: Мијаиловић, тренер Вршца, у 80. минуту.

РАД: Ђурковић, Бацановић (од 57. Ненадовић), Михајловић (од 77. Н. Јовановић), Милосављевић (од 77. И. Марковић), Маркишић (од 65. Гашић), Савић, Арсић (од 65. Стевић), Митровић, М. Марковић, Ђ. Јовановић, Благојевић.

ОФK ВРШАЦ: Марковић, Стојковић (од 68. Лазевски), Петрић, Павлов, Брауновић (од 46. Илић), Парађина, Вујић, Пајевић, Станисављевић (од 81. Грек), Kилибарда (од 68. Бабовић), Мршуља (од 68. Диуф).

 

 

Аутор: М. Ђорић

Извор: https://www.srbijasport.net/