РФК ГРАФИЧАР – ИНЂИЈА ТОYО ТИРЕС 1:0

Развојни тим шампиона Србије пролећну сезону отвара против другопласиране Инђије која игра са највишим амбицијама, односно жељом да се на крају такмичења пласира у виши ранг. Од самог старта игра се у високом ритму, Инђија наступа отворено са жељом за надигравањем. Гости су преко Радосављевића у 11. минуту опасно припретили, његов ударац, са десетак метара искоса, Гутеша је уз помоћ стативе успешно осујетио.

Графичар је ипак први стигао до поготка, играо се 21. минут када је голман Велимировић кратко одбио лопту после шута Стојановића, на правом месту се нашао Ћурић и „отпадак“ главом сместио у мрежу. Инђија је у 30. минуту могла до изједначења само да је прибранији у завршници био брзоноги Ђорђевић. До краја првог дела игре прилике се ређају искључиво пред голом Инђије. У 38. минуту резантан ударац Стојановића са 17 метара завршио је на десној греди. Свој шут је у 42. минуту опробао и Максимовић, али је са око 22 метра био замало непрецизан. Најбољу прилику за Графичар у првом полувремену није реализовао Петровић минут касније, Велимировић му је одбранио шут са 10-12 метара. 

Опрезније наступа у наставку домаћи тим, превентивно затвара прилазе свом голу чувајући минималну предност. Гости, зачудо, прихватају „умртвљену“ игру, као да су остали без енергије. Тек у 72. минуту десила се прва интересантна ситуација када је млади Максимовић са ивице шеснаестерца погодио спољни део мреже гостију. Два минута касније на другој страни Гутеша пантерском парадом скида из рашљи шут Радосављевића.  

У 80. минуту виђена је лепа акција гостију, на повратну лопту од стране Ђорђевића натрчао је Михајловић и снажним шутем је послао тик изнад пречке. Појачали су гости темпо пред крај што је могло уродити плодом у 86. мунуту, Грбовић је са преко 20 метара снажним ударцем уздрмао пречку. До краја сусрета љубичасти су могли до још једног гола, али је то осујетио бравурозном интервенцијом Велимировић у 4. минуту надокнаде времена, иако је Спасојевић са петнаестак метара циљао сам угао.

Графичар је заслужено стигао до сва три бода, следећег викенда на Карабурми игра против ОФК Београда, док Инђија на својој Toyo тирес арени дочекује шабачку Мачву. 

РФК ГРАФИЧАР – ИНЂИЈА TOYO ТИРЕС 1:0 (1:0)

СТАДИОН: Рајко Митић југ вештачка трава. ГЛЕДАЛАЦА: 400. ГЛ.СУДИЈА: Милетић Мирослав. ПОМ.СУДИЈЕ: Јовановић-Џајић Немања и Чотрић Никола. СТРЕЛАЦ: Ћурић 21.мин (Графичар). ЖУТИ КАРТОНИ: Петровић, Поповић и Мбуп (Графичар), Ђоковић (Инђија).

ГРАФИЧАР: Гутеша, Поповић (Матић), Петровић, Ембуп (Спасојевић), Васиљевић, Ћурић (Максимовић), Стојановић (Делибашић), Ђурић, Јовановић, Вукичевић, Ајдар (Младеновић). 

ИНЂИЈА TOYO ТИРЕС: Велимировић, Кукољ (Грбовић), Ђоковић (Тешић), Маричић, Ђорђевић, Врбић, Јањић (Михајловић), Десанчић (Гајиловић), Мијаиловић, С.Стојановић (Поповић), Радосављевић.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 25. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!