РИСТОВСКИ: НЕДОПУСТИВ ПАД У ФИНИШУ СУСРЕТА

Реално говорећи, у дуелу између Младости ГАТ и Црвене звезда на „Карађорђу“ све је протекло у складу с очекивањима.

Београђани су демонстрирали класу, током свих 90 минута диктирали начин и ритам игре и, као логични исход, стигли до убедљиве победе. Домаћин је у почетку био сувише импресиониран амбијентом који је створило преко 6.000 гледалаца на „Карађорђу“, касније је колико-толико парирао гостима, да би у последњих двадесетак минута доживео потпуни крах. Предвођен расположеним Мирком Иванићем, али и одличним Букаријем у првом и Катаијем у другом полувремену, као и Стефаном Митровићем, актуелни првак стигао је до убедљиве победе од 4:0.

Повратник на теренерску клупу Новосађана Љубомир Ристовски, покушао је током двонедељне паузе да створи повољнију климу унутар екипе, „промешао је карте“ и у стартну поставу уврстио дебитанте Танасијевића и Радомана, као и Видакова, али је ривал био прејак да би његова екипа извукла нешто више од пораза.

– Објективно, Црвена звезда је квалитетнија екипа од нас и честитам јој на заслуженој победи – рекао је Ристовски. – Истина је да је ово била историјска утакмица за наш клуб, јер се наспрам нас нашао некадашњи првак Европе и света. По мени, до 70. минута успевали смо да ствари држимо у оквирима резултатске неизвесности, а после тога смо примили три гола, што је недопустиво и не сме убудуће да нам се догађа. Немамо много времена, јер имамо доста нових играча, али настављамо нашу борбу.


Распоред до зимске паузе

До одласка на зимску паузу, Младост ГАТ очекује шест сусрета. Новосађани ће гостовати Колубари у Лазаревцу, Војводини и Чукаричком, док ће домаћини бити имењаку из Лучана, Раднику и Вождовцу.


О плану на основу којег би Младост ГАТ могла да се макне из зоне испадања из елите, Ристовски нема дилеме.

– Тражићемо бодове у сусретима против екипа које су приближног квалитета као и ми. До краја јесењег дела такмичења следи нам још шест утакмица и потрудићемо се да у њима пружимо максимум. Чека нас још много рада, а играчи показују жељу да напредују и настојаћемо то да искористимо – додао је Љубомир Ристовски.

Против актуелног првака одличну партију, и поред чињенице да се његова мрежа тресла четири пута, пружио је капитен, голман Алекса Милојевић, који је на почетку утакмице зауставио ударац Александра Пешића с беле тачке. И после тога имао је неколико одличних интервенција и штета је што га саиграчи нису испратили на прави начин.

Велике проблеме одбрани „гатоваца“ задавала су крила Осман Букари и Стефан Митровић, после чијих продора по боковима су Београђани најчешће стизали до прилика за гол. У наставку је Катаи заменио Букарија, Митровић се преселио на десну страну, али то није утицало на издање чете тренера Милојевића. Читавим издањем Звезде, као везивно ткиво, командовао је Мирко Иванић, који се два пута уписао међу стрелце и још једном показао да му највише одговара улога диригента игре Београђана.

А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!