Након што су прекинули серију од два везана пораза и освојили бод у Лазаревцу против Kолубаре (0:0), новајлије у Моцарт Бет Суперлиги, екипа Младост ГАТ, настоји да настави у том ритму. Изабраници Љубомира Ристовског покушаће да упишу другу победу пред својом публиком у овој сезони, а прилику за то имаће против Младости из Лучана (петак, 15.00, ТВ Арена Премиум 1).

Шеф стручног штаба Новосађана Љубомир Ристовски поручио је да ривал има одличан спој младости и искуства, али верује да пред својом публиком могу до тријумфа.

„Kао да смо јуче играли против Црвене звезде и Kолубаре, а већ следи меч са Младости из Лучана. Ово још једна у низу тешких утакмица. После утакмице у Лазаревцу добили смо мало на самопоуздању, екипа је одиграла онако како смо се договорили, али нисмо имали среће да победимо. Сад очекујемо тешку, неизвесну утакмицу против једне од најискуснијих екипа у лиги. Такође, Младост из Лучана поседује неке од најперспективнијих играча у Србији у генерацији 2003/04, тако да су они добар спој младости и искуства. Није лак задатак пред нама, али играчи су мотивисани, добро смо радили ове недеље и подигли смо се. Играмо пред нашом публиком и неопходна нам је победа. Био би то велики подстрек за нас, скочили бисмо на табели и све би изгледало другачије“, рекао је тренер новосадске Младости Љубомир Ристовски на конференцији за медије.

Ристовски је детаљније говорио о играчима Лучанаца, а посебну пажњу обратиће на младе таленте Николу Јојића и Ђорђа Гордића, као и на искусни тандем Милан Бојовић – Марко Мирић.

„У њиховом тиму су двојица најискуснијих играча Бојовић и Мирић. Познајем их обојицу, једног сам тренирао у Војводини, а другог у Спартаку из Суботице пре десет година. То су играчи који имају 35 година, али и даље енергијом, знањем и искуством решавају утакмице. Према томе, посебну пажњу ћемо обратити на њих, с обзиром на то да су они играчи који чак иако их нема нигде целу утакмицу, опет могу једним потезом да реше меч. Спремамо посебна задужења за њих, како бисмо их неутралистали. С друге стране, ту су Гордић и Јојић, млади репрезентативци Србије, који су веома талентовани, стандардни су, изводе прекиде, дају голове… Свесни смо квалитета Младости, без обзира на то што су и они, као и ми, при дну табеле. Дали су 22 гола у ових 14 кола што је за свако поштовање. Имамо све информације о њима, добро смо их анализирали и знамо да неће бити лако, али даћемо све од себе да освојимо три бода“, закључио је стратег Новосађана Љубомир Ристовски.

Извори: https://www.mozzartsport.com/ и https://www.instagram.com/fkmladostgat/