РУМА ДОБИЈА ФУДБАЛСКОГ ПРВОЛИГАША!?

Јесењи трећелигашки фудбалски шампион, румски Словен је започео свој тренажни процес. Сјајна је била 2023.година за румски ГФК Словен.

После дугог чекања овај клуб је поново постао треећелигаш и одмах је заузео челну позицију на табели јесени у Српској лиги група Војводина. Та позиција сама по себи позива или је најбоља позивница за нови искорак, а то је за Руму, као град да с нађе на прволигашкој мапи Србије.

Изабрали смо овај простор из разлога, што временски услови недозвољавају код нас на Словену да стартујемо. Велика је количина снега и дан данас на терену, тако да ћемо овде имати заиста јако добре услове. Два затворена балона, теретану на располагању. Крећемо са амбицијом да се што боље припремимо за пролећни део првенства и да будемо и даље онако препознатљиви по доброј игри и квалитетном фудбалу“, рекао је Милорад Батало председник ГФК Словен Рума.

У табору црвено бели је очекивано добра атмосфера на старту припрема. Одлични услови који пружа спортски центар ће бити искориштени у потпуности како би се фудбалери најбоље припремили за пролећне изазове.

Зоран Васиљевић тренер ГФК Словен Рума је овим речима изнео план дешавања до старта првенствене трке,

Председник Милорад Батало и Управа су желели да останемо на овој позицији, што значи да је планирано да ако будемо могли да будемо први. Да се планира улазак у Прву лигу Србије. Значи амбиције клуба су највеће могуће и ми ћемо пробати то и да урадимо. Прво коло је предвиђено за други март. Играмо са Бечејом. Сезона почиње, а мало су лоши терени, тешко се значи може добро играти. Надамо се да ћемо успети да се снађемо, да се адаптирамо и да наставимо у истом ритму као што смо радили у првом делу сезоне“.

За сада прелазни рок фудбалера у румском клубу није буран. Отишло је неколико играча, а клуб су за сада појачали играчи на позицији центарфора, Марко Јањић и десног бека Огњен Стевановић. Ту списак појачања није завршен, а наредни дани ће дати и одговоре на та питања. Румљани ће први меч имати против екипе Графичара. Биће то прва прволигашка проба Румљана. Распоред тих утакмица изгледа овако,

27.јануара: ГРАФИЧАР
3.фебруар: ДОЊИ СРЕМ 2015
10. фебруар: СЛОБОДА
14. фебруар: ЛОЗНИЦА
17. фебруар: РАДНИЧКИ СМ
24. фебруар: ТЕЛЕОПТИК

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 17. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!