РУМЉАНИ ОСТАЛИ БЕЗ КОМПЛЕТНОГ ТИМА

Румљани су у текућем прелазном року остали без комплетног тима. Клуб је напустило десет првотимаца, да поменемо Зјачу, Максимовића, Матијевића, Јовића, Ђорђевића, оба голмана… Добре игре у пролећном делу првенства нису могле остати незапажене и настала је права јагма за играчима тренера Славена Ковачевића. Како објашњава млади стручњак, клуб није могао финансијски да парира понудама много издашнијих клубова. Од појачања у Руму су дошли Угрица, Благојевић, млади Маринковић (2004), голман Стаилковић, Бобар, Којић… Да би се тим комплетирао потебно је да ангажују још једног голмана, шпица (кога сви траже), штопера.. Како је остао без костура екипе, Ковачевић је приморан да крене од почетка стварања новог састава, у коме ће већину чинити млађи играчи.

Одиграли су три контролне утакмице, са Јединством из Старе Пазове (4:3), новим прволигашем Јединством (0:5), треба нагласити да су у првом делу сусрета одлели Убљанима, а у наставку прилику је добило седам новајлија. Јуче су одмерили снаге са Телеоптиком (1:1), следи Доњи Срем, Раднички у Обреновцу, термин после тога је упражњен, и генералка је са Мачвом 1929 из Богатића.

Упркос пријатељским утакмицама, потенцијал овог тима за тренера и управу је непознаница. Ако оде цео тим тешко је гајити високе амбиције и бар ће јесењи део сезоне у Српској лиги, Војводина, протећи у преиспитању могућности и уигравању тима да би се остварили, колико-толико, прихватљиви резултати.

Славен Ковачевић – фото: лична архива

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 25. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!