РУМЉАНИ У БЕЗБЕДНОЈ СРЕДИНИ ТАБЕЛЕ

Пред почетак првенства циљ 1. маја из Руме био је да се избори опстанак у Српској лиги, Војводина. Учинак су превазишли и да није било на крају мањег опуштања нашли би се на шестој позицији. Тренер Славен Ковчевић је задовољан издањем момака, напретком и зрелошћу тима.

– Како смо играли, ни једног тренутка опстанак није доведен у питање. Имали смо серију од седам утакмица без пораза, са пет победа, два ремија, и пет кола пре краја дефинитивно обезбедили опстанак. Од 23-24 играча, колико сам имао на располагању, сви су добили шансу и зна се на кога можемо да се ослонимо и да рачунамо у будућности. Били смо стално у средини табеле, мада смо 3-4 места могли ићи горе. Мало опуштање, што не би требало да нам се дешава, али разумем играче, сезона је била дуга и захтевна – каже млади стручњак, коме су у раду помагали, стални сарадник Горан Бошковић, кондициони тренер Игор Павичић и асистент Горан Обреновић.

Ковачевић је мишљења да је лига била уједначена и, осим ОФК Вршца који се издвојио, остале је делила мала бодовна разлика. Наводи да су нарочито биле тешке и неизвесне утакмице са екипама које су се бориле за опстанак, и знале су побеђивати у серији.

Фудбалери 1. маја биће на одмору до краја месеца, када је заказано окупљање и почетак припрема.

Фото: тренер Славен Ковчевић

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 10. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!