РУМЉАНИ ЗАСЛУЖЕНО НОСЕ БОДОВЕ СА ТИСЕ (ВИДЕО)

Окршај крај Тисе почео је минутом ћутања, чиме је одата последња почаст рано преминулом Владимиру Ненадићу, који је, после матичне Бачке из Бачке Паланке, фудбалску афирмацију стекао крај Тисе у време прволигашких дана, наставио у Војводини и касније и неколико иностраних клубова.

А што се саме утакмице тиче, Румљани заслужено носе бодове. Токомчитаве утакмице имали су лопту више у поседу, али су доголова стизали после катастрофалних грешака домаћих фудбалера. Све је почело у 35. минуту центаршутем Доневског са леве сране, а Савић је рутински из близине послао лопту у мрежу за 0:1. Могли су гости да дуплирају резултатчетири минута касније, али је Џибић погодио пречку.

У наставку грешка голмана Милованова у предавању лопте и покретљиви Грбовић је лако послао лопту у празну мрежу. А онда су Бечејци имали својих „седам минута“.У 65. минуту је Попадић проша по левој страни и додао Kудрићу, који шутира ка голу, а Шормаз је променио смер и лопту послао у мрежу.И код другог гола је Попадић започео акцију дубинском дијагоналом, Kудрић је прихватио лопту на десном боку и заврнуо у средину, Шормаз је шутирао, неко са гол линије избио, а Kудрић све пратио и поготком завршио акцију. И када су сви очекивали да ће Бечејци, некако, извући бод, гости користе нове грешке домаћина и постижу нова два гола. У 90. је Јовић добио „поклон лопту“ на половини терена домаћина и сам кренуо ка голу, а када му је голман Милованов пошао у сусрет рутински је послао у мрежу. У надокнади времена, Џибић је одузео лопту крај аут линије на својој половини, претрчао другу половину терена и центрирао, а Грбовић утрчао и ефектно завршио акцију.

ОФK Бечеј 1918 – Први мај 2:4 (0:1)

Бечеј: Градски стадион крај Тисе. Гледалаца: 100. Судија: Немања Kузмановић (Kула) 7. Стрелци: Шормаз у 65. и Kудрић у 72. за ОФK Бечеј 1918, а Савић у 35, Грбовић у 56. и 90+3, Јовић у 90. минуту за Први мај. Жути картони: Жеравица, Томић, Шормаз и Татић (ОФK Бечеј 1918), а Јовић, Грбовић, Доневски Ђорђевић (Први мај).

ОФK Бечеј 1918: Милованов 5,5, Милин 5 (од 55. Ћук 5,5), Воргучин 6 (од 84. Нонин -), Жељковић 5,5, Прерадов, 5,5 (од 60. Татић 5,5),Тутњевић 6,Жеравица 5,5, Томић 6, Kувекаловић 5 (од 45. Попадић 7), Шормаз 6,5, Kудрић 6,5.

Први мај: Рамадани 6,Џибић 7,5, Јаћимовић 7, Ђорђевић 7, Вучетић 6(од 87.Мирчетић -),Грбовић 8, Максимовић 7, Доневски 7 (од 87.Петрпвић -), Зјача 6,5 (од 69. Николић -), Матијевић 7, Савић 7 (од60. Јовић 7).

 

 

Фото (В. Јанков): Моменат са утакмице Бечејаца и Румљана крај Тисе 

Аутор: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 22. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!