Окршај крај Тисе почео је минутом ћутања, чиме је одата последња почаст рано преминулом Владимиру Ненадићу, који је, после матичне Бачке из Бачке Паланке, фудбалску афирмацију стекао крај Тисе у време прволигашких дана, наставио у Војводини и касније и неколико иностраних клубова.

А што се саме утакмице тиче, Румљани заслужено носе бодове. Токомчитаве утакмице имали су лопту више у поседу, али су доголова стизали после катастрофалних грешака домаћих фудбалера. Све је почело у 35. минуту центаршутем Доневског са леве сране, а Савић је рутински из близине послао лопту у мрежу за 0:1. Могли су гости да дуплирају резултатчетири минута касније, али је Џибић погодио пречку.

У наставку грешка голмана Милованова у предавању лопте и покретљиви Грбовић је лако послао лопту у празну мрежу. А онда су Бечејци имали својих „седам минута“.У 65. минуту је Попадић проша по левој страни и додао Kудрићу, који шутира ка голу, а Шормаз је променио смер и лопту послао у мрежу.И код другог гола је Попадић започео акцију дубинском дијагоналом, Kудрић је прихватио лопту на десном боку и заврнуо у средину, Шормаз је шутирао, неко са гол линије избио, а Kудрић све пратио и поготком завршио акцију. И када су сви очекивали да ће Бечејци, некако, извући бод, гости користе нове грешке домаћина и постижу нова два гола. У 90. је Јовић добио „поклон лопту“ на половини терена домаћина и сам кренуо ка голу, а када му је голман Милованов пошао у сусрет рутински је послао у мрежу. У надокнади времена, Џибић је одузео лопту крај аут линије на својој половини, претрчао другу половину терена и центрирао, а Грбовић утрчао и ефектно завршио акцију.

ОФK Бечеј 1918 – Први мај 2:4 (0:1)

Бечеј: Градски стадион крај Тисе. Гледалаца: 100. Судија: Немања Kузмановић (Kула) 7. Стрелци: Шормаз у 65. и Kудрић у 72. за ОФK Бечеј 1918, а Савић у 35, Грбовић у 56. и 90+3, Јовић у 90. минуту за Први мај. Жути картони: Жеравица, Томић, Шормаз и Татић (ОФK Бечеј 1918), а Јовић, Грбовић, Доневски Ђорђевић (Први мај).

ОФK Бечеј 1918: Милованов 5,5, Милин 5 (од 55. Ћук 5,5), Воргучин 6 (од 84. Нонин -), Жељковић 5,5, Прерадов, 5,5 (од 60. Татић 5,5),Тутњевић 6,Жеравица 5,5, Томић 6, Kувекаловић 5 (од 45. Попадић 7), Шормаз 6,5, Kудрић 6,5.

Први мај: Рамадани 6,Џибић 7,5, Јаћимовић 7, Ђорђевић 7, Вучетић 6(од 87.Мирчетић -),Грбовић 8, Максимовић 7, Доневски 7 (од 87.Петрпвић -), Зјача 6,5 (од 69. Николић -), Матијевић 7, Савић 7 (од60. Јовић 7).

 

 

Фото (В. Јанков): Моменат са утакмице Бечејаца и Румљана крај Тисе 

Аутор: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/