РУМСКИ 1. МАЈ ЗАПОЧЕО ПРИПРЕМЕ

Да је зимска фудбалска пауза све ближа свом крају потврдили су и у Фудбалском клубу 1.Мај Рума. На зимски одмор су фудбалери румског Првог маја кренули са лепим успоменама на победу јесени против несуђеног јесењег трећелигашког шампиона Јединства из Старе Пазове.

Управо су са победом Румљани онемогућили госту да се окити са тим незваничним шампионским статусом. Од тада је прошло много времена. Уследило је светско окупљање репрезентација у Катару, празници и од половине првог месеца у години се уприличило окупљање трећелигаша.

„Данас је први радни дан„, започео је наш разговор Славен Ковачевић тренер ФК 1.Мај Рума и наставио са следећим речима, „Драго ми је да је остала група играча. Гро екипе је данас на тренингу. Ми смо остали без неколицине играча. Буквално у сваком прелазном року се мења играчки кадар„.

Фудбалери су после тог уводног дела који се уприличава у оваквим приликама прионули на рад. То истрчавање на зелени терен стадиона 1.Маја је сигурно и жељно ишчекивано, али је и пред играчима дуг седмонедељни пут до пролећног дела трећелигашког првенства. Јесен је обележена са 21. освојеним бодом. Зимска залиха није импозантна, али и пристојна да се на миру обаве све радње да играчи буду у оптималној форми до старта 16.кола и утакмице против екипе ОФК Бачке из Бачке Паланке. Тада ће то за госта бити и прва квалификациона утакмица у својој борби за опстанак.

Славен Ковачевић тренер ФК 1.Мај Рума је говорио и о плановима клуба за пролећни део сезоне,

„Наше амбиције су да пробамо да будемо бољи. Сигурно је да ћемо бити бољи што се тиче самог неког места на табели. Можемо да рачунамо да ћемо бити у горњем делу табеле. Надам се да ће у наредном периоду доћи још два-три квалитетна играча да појача ростер ове екипе. У наредна два три дана имамо рад и тестирања и онда ћемо знати на ком су играчи нивоу. И да план у овом припремном периоду испоштујемо„.

1.Мај ће одиграти по плану седам тренинг утакмица. Прва од њих је са четвртолигашем из Доњег Товарника, Слободом, до последње такозване генералке са Јединством из Сурчина.

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 16. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!