СА ПРИПРЕМА ВОЈВОДИНЕ: ПО ДВОЈИЦА ЗА СВАКО МЕСТО У ТИМУ

Летњи пљусак, који је више подсећао на досадну дуготрајну октобарску завесу од кише, обележио је осми дан припрема ФК Војводина на теренима мариборског Похорја. Заправо су га обележили сами фудбалери, ангажманом на терену добрих 90 минута поподневног тренинга. Подељени у два табора, један плаве, други наранyасте боје, следили су упутства тренера Милана Раставца и његових сарадника, одговарајући на изазове времена, као отежавајућег фактора у реализацији програма рада.

Ни три недеље напора,  ни досадна киша, ни прохладно време, ништа није могло да поремети намеру да план реализују, остављајући простор и за шале на сопствени рачун и на рачун саиграча, храбрећи и себе и све око себе. Тако је и Бастајићев водећи гол против бугарске Марице, у шали означен као један од највећих достигнућа тронедељних припрема, јер га је постигао левом ногом.

-Мало су се прерачунали творци такве рачунице – смејући се досеткама саиграча, прокоментарисао је шалу на свој рачуин Небојша Бастајић. –  Истина је да ми је десна нога  јача, али ја имам и раније уписан један гол левом у дресу Војводине. Левом или десном, свеједно, најважније је да гол постигнемо, без обзира на део тела којим је лопта одиграна. Сигуран сам да ће голова да буде, ја или неко други, мање је важно. Добра је селекција направљена, новајлије су се одлично уклопиле, имамо конкуренцију за свако место у тиму. Шеф уме да нас мотивише и тражи да смо стално у фокусу, да испратимо његове захтеве и начин игре, тако да екипа усваја оно што он замисли. Убеђен сам да идемо у добром смеру. Што се припремних утакмица тиче, прва је била добра, друга још боља, циљ нам је да из утакмице у утакмицу подижемо ниво игре, али  и спремности за снажнија искушења.

Како у нападу, тако и у одбрани, саговорници су јединствени у оцени да добра атмосфера на припремама представља основ веровању у снагу нове Војводине у предстојећој сезони. Сваки играч добио је пођеднаку шансу да у претходне две утакмице, са бањалучким Борцем (1:0) и бугарском Марицом (3:0) пронађе своје место у перспективи клуба, чије руководство са председником Драгољубом Збиљићем на челу, има шампионске амбиције.

Пар централних бекова Јеличић – Јеленковић вероватно је најмађи у суперлигашком друштву.

-Није фраза ако кажем да су у екипи спретно спојени младост и искуство – прокоментарисао је своју позицију у екипи Игор Јеличић.Припреме су одлично организоване, тако да свако од нас има све услове да покаже квалитет и на тренингу и на утакмицама. Шеф је са собом донео енергију којом нас мотивише да дамо све од себе. Три недеље смо на припремама, а имам утисак као да смо јуче почели. Доста тога новог смо усвојили, доста смо изменили у начину игре… Задовољство је бити део колектива, задовољан сами личним издањем, мада увек може боље, надам се да ћу достићи значајнији ниво и да ћу успешно да одговорим на све шефове захтеве. Првенствена пауза јесте била нешто краћа од уобичајених, али имали смо две недеље за одмор, сасвим довољно да се окренемо обавезама и изазовима који следе.

На теренима Похорја Војводина остаје до 1. јула, за када је планиран повратак у Нови Сад. До повратка кући преостале су још три контролне утакмице, а до премијере у Новом Саду са Напретком 10. јула, неће бити пријатељских мечева.

Аутор: Л. Бакмаз

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 26. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!