СА САВИЋЕМ ДО СУПЕР ЛИГЕ

Фудбалери Железничара, у другој години међу прволигашима, остварили су историјски успех, освојили су треће место и у баражу за пласман Супер лигу поражени су од Радничког 1923.
После успешне сезоне, фудбалери су на заслуженом одмору до 20. јуна, када ће се окупити на терену СРЦ Младост и почети припреме за нове изазове. За Зорана Наунковића, првог човека клуба, међутим, нема одмора ни после напорне сезоне, све чини да се нова трка дочека што спремније.
– Протекла сезона била је најуспешнија у историји не само Железничара него и панчевачког фудбала, били смо близу пласмана у одабрано друштво Србије. У два меча баража са Радничким 1923 били смо бољи у три полувремена, али Крагујевчани су, ипак, остали на елитној сцени. Радује да смо у финишу плеј-офа имали велику подршку свих грађана Панчева, трибине су увек биле пуне и то је један од показатеља да смо заслужили да одемо корак напред – каже Наунковић.
На клупу Панчеваца, у току баража, дошао је Игор Савић, а појавиће се пред играчима на почетку припремног периода.
– Било је довољно неколико тренинга, као и меч у Кртујевцу, да се уверимо да је Савић добро решење за Железничар. Реч је о амбициозном стручњаку, позитивном човеку и са њим сигурно можемо до жељеног циља, да у новом првенству остваримо пласман у елиту – јасан је Наунковић. Игор Савић (44) радио је успешно у Земуну, Бродарцу, млађим категоријама Црвене звезде, Смедереву, Звијезди 09, а пре доласка на клупу Дизелке предводио је прволигаша ОФК Бачку. У стручном штабу биће још помоћни тренери Бојан Павловић и Иван Тасић, за голмане је задужен Стефан Радуловић, а ускоро ће да се прикључи и кондициони тренер.
– У разговорима са људима из клуба видео сам да имају велике планове у новој сезони. Очекујем да заједнички остваримо историјски резултат за фудбалско Панчево, као тренер увек имам највише циљеве и жеље и верујем да са сарадницима можемо да Панчеву подаримо члана елите – истакао је Савић.
Припреме су предвиђене за 20. јун на теренима СРЦ Младост и Стрелишту. Радимо све да спремно дочекамо почетак припрема. Што се тиче кадра, биће одлазака и долазака играча. Желим да момцима уградим победнички менталитет, да од првог кола почнемо са освајањем бодова. Прве три недеље радићемо у Панчеву, а од 11. јула боравићемо на Златибору, где ћемо за 14 дана одиграти неколико угакмица – рекао је Савић.
Сезона у прволигашкој конкуренцији почеће 30. јула и Игор Савић имаће довољно времена да направи тим способан да обрадујe љубитеље фудбала у Панчеву и јужном Банату да један клуб са ових простора заигра у Супер лигу Србије.

Б.Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 11. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!