СА СТОКИЋЕМ У СРПСКУ ЛИГУ

У ВОЈВОДИНИ 1928 ОДЛУЧИЛИ ДА ЗАДРЖЕ ТРЕНЕРА

Одмах после меча против ковинског Радничког (0:0), у Војводини 1928 одлучили су да и у наредној трци на војвођанском „Истоку“, Мирко Стокић буде шеф струке. Перлежани су завршили на осмом месту и из десет победа и 11 ремија, освојили су 41 бод. Имамо највише амбиције за наредно првенство и нисмо желели да чекамо. Понудили смо Стокићу наставак сарадње, пристао је и јуришаћемо на пласман у српсколигашко друштво. Вредан је и посвећен и води бригу о играчима и тиму на најбољи на чин. У два мандата био је играч Војводине 1928, минулу сезону био је шеф струке, пре тога, по пола године помоћник Јови Симанићу и Марку Гутеши. Клуб осећа као свој и верујемо у њега – рекао је Мирко Кнежевић, председник Перлежана.

Млади стручњак прихватио је понуду без дилеме уз нагласак да су се амбиције поклопиле:

– Добро познајем колектив, дуго сам овде и размишљам у истом правцу као и вођство клуба. Приоритет ће бити пласман у Српску лигу „Војводина”, да ли директно или кроз бараж. Јуришаћемо на трон, па шта буде. Покушаћемо да задржимо екипу, али и да доведемо појачања на неколико позиција. Имамо довољно искуства и неколицину млађих који, уз јачу конкуренцију, могу да изнесу терет. Договорили смо да одмах кренемо у акцију, имамо и одличне услове за рад, клуб је добро организован и има атмосферу и могућности за искорак више.

Б. Цв.

ПЕРЛЕЖАНИ КРАЉЕВИ РЕМИЈА

Перлежани су највише уписали нерешених резултата. Могло је да буде боље, од 11 ремија пет пута моглоје да превагне на нашу страну. И мали смо малера са повредама, Милановић и Кнежевић дуго су одсутни, Жи вановје отишао у Немачку, али сада су све мисли окренуте ка новој трци – јасан је тренер Стокић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!