СА ТРИ ГОЛА МИЛАНА СУБОТИЋА ОМЛАДИНАЦ ТРИЈУМФОВАО (ВИДЕО)

Није чудо што је руководство Омладинца из Нових Бановаца, одлучило да настави сарадњу са тренером Андријом Пољаком. Млади стручњак је, у пет мечева, уписао четири победе и пораз и то говори о његовом дару. Као да има чаробни штапић, најмлађи стручњак у Српској лиги „Војводина“, рођен 1990. године, истакао је нове могућности и карактеристике појединим првотимцима.

Пољак је, у дуелу са Сомборцима, бека Ђорђа Кукоља (21) убацио у шпиц и узвратио је са четири гола.

У минулом колу, у Оџацима, у другом полувремену, Милана Суботића (20) гурнуо је са положаја крила на место центарфора и три пута је послао лопту иза леђа искусног голмана Браћа.

– Ово су моји срећни фудбалски дани – каже Суботић. Од јануара сам у Омладинцу и играо сам за јуниоре, а кад је стигао Пољак, прикључио ме првој екипи. Против Куљана и Бечејаца ушао сам са клупе, а у последња три меча био сам стартер. Погодио сам два пута мрежу у Руми, затим сам уписао две асистенције са Сомборцима, а Текстилцу сам дао три гола. За мало времена на терену, добар учинак.

Нови првотимац Новобановчана је брз и тешко га је чувати.

– Одузео сам лопту штоперу и лако завршио са голманом. Предност сам увећао после шута капитена Игора Лежаића, голман је одбио лопту, брзо сам реаговао и погодио, а у последњем минуту преварио сам чувара, изашао испред голмана и лопту послао у угао – 4:2. Имам подршку саиграча, добро ми је кренуло и желим да наставим у овом ритму.

Док га Пољак није пребацио у први тим, Суботић је за јуниоре постигао десет голова. Стасити момак рођен је у Аустралији и почео је и Манли Јунајтеду из Сиднеја. Са породицом је дошао у Србију 2019. и прикључио се Чукаричком, наставио у ИМТ-у и зимус прешао у Омладинац.

– Очева фамилија је из Нових Бановаца и овде сам задовољан. Почео сам као крило, сад сам био у шпицу и увек се трудим да испуним захтеве тренера. Остало је још последње коло, желим да добро одиграмо са Фениксом и упишемо победу. Кад се заврши првенство, разговараћу са клубом за даље – каже Милан Суботић.

 

 

Аутор: Б. Бу.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!