САД ЈЕ СВЕ ЈАСНО: ЧЕТВРТИ ИЗ СУПЕРЛИГЕ ИДЕ У ЕВРОПУ

За трофеј Kупа Србије бориће се Црвена звезда и Партизан и тај исход је решио једну дилему што се тиче српских представника на европској сцени предстојећег лета.

Сада је дефинитивно јасно да ће четврти на табели Суперлиге играти у квалификацијама за Лигу конференције. Та опција је могла да нестане у случају да Војводина или Нови Пазар освоје Kуп, али како су своје мисије завршили у полуфиналу, њих нећемо гледати на међународној сцени.

Самим тим, првак Србије ће играти у квалификацијама за Лигу шампиона, победник купа (ако није шампион) или другопласирани ће играти у квалификацијама за Лигу Европе, док ће трећи и четврти на табели Суперлиге на крају сезоне добити визе за квалификације за Лигу конференције.

Једино што је познато сада, два кола пре краја првенства је да ће се Чукарички играти борити за Лигу конференције. Звезда и Партизан још нису завршили борбу за титулу, самим тим и за друго место, док се велика трка води за позицију број четири, за коју конкуришу Вождовац, Раднички из Ниша и ТСЦ.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 11. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!