ШАЈКАШАНИ ИСПУНИЛИ ПЛАНОВЕ

БОРАЦ НА ПЕТОМ МЕСТУ ВОЈВОЂАНСКОГ СРПСКОЛИГАШКОГ КАРАВАНА И ЦИЉА ПОЈАЧАЊА

Борац из Шајкаша остварио је шест победа и толико ремија и са 24 бода одмара на петој позицији Српске лиге Војводина. Бечејци су корак испред, Старопазовчани четири, а тренер Небојша Филиповић и његови изабраници, нису оптерећени пласманом.
– Жалим само за једним мечом, против Првог маја, на нашем терену. Имали смо вођство, били бољи и дозволили Румљанима да однесу бод. То је успело и Текстилцу и ОФК Бечеју, али реми с њима био је реалан резултат. Из дворишта је отишло шест бодова и успели смо да анулирамо са три ремија на гостовањима. Бенефит су победе у Адорјану и Зрењанину. Кад ставим на тас, задовољан сам – истиче стручњак на клупи Борца.
Прошлог лета Шајкашани су подмладили екипу и дошли до нове енергије и брже игре.
Ангажовањем младих играча, испунили смо први план – додао је Филиповић. – Јесења сезона је потврдила да смо добро селектирали. Уз пет, шест искуснијих првотимаца, млађи су оправдали очекивана и дали велики допринос пласману на пету позицију. Шансу су знали да искористе и потврде потенцијал.
Тренер Борца није крио циљеве за други део трке.
– У прелазном року требало би да сачувамо оне са највећом минутажом на терену и да се појачамо на неколико позиција. Већ смо у преговорима и рано је говорити о именима. Извесно је да нећемо гомилати погон и кога антгажујемо, биће за терен. Планирали смо да почнемо припреме 15. јануара и било би идеално да новајлије стартују првог дана. Нико још није изразио жељу да нас напусти. Лане смо завршили на трећем месту, покушаћемо да то поновимо, али нас то неће оптеретити – истиче Небојша Филиповић, шеф струке Борца.
Мрежа голмана Драгослава Петровића погођена је 12 пута и само је чувар мреже Подунавца, примио мање голова. Прошле зиме дошао је из БСК-а (Борча), почео је у Босуту, бранио у митровачком Радничком, Првом мају…
– Променили смо екипу у односу на прошло првенство, доста их је отишло из прве екипе и задовољни смо пласманом – каже одлични голман. – Кажу да сам добро чувао мрежу, а увек стремим да у сваком наредном мечу будем бољи. Одбрана је остала на окупу, Топић, Мирковић и Божић су и пропшлог пролећа били испред мене и јесенас нам је било лакше. План смо испунили и мислим да, уз освежења, можемо и више и многима ћемо помрсити рачуне – каже Петровић.
На питање остаје ли у клубу, кратко је одговорио.
– Нисам још разговарао са челницима, али желим да останем и овде ми је добро.

Б. Цв.

КРСТЕВСКИ ПРЕД ОДЛУКОМ

Са осам погодака, Страхиња Крстевски је први стрелац тима. Три мање постигао је млади Торбица, Илић је три пута погодио мрежу, Топић два, а по једном Гргић, Влалукин и Страхиња Шево.
– Нисам оптерећен листом стрелаца, нити је пратим, а да нисам паузирао због повреде, учинак би био бољи. дошао сам пред старт првенства и остварили смо добар пласман. Мало сам одмарао, радим индивидуално и имам понуда да наставим у иностранству. Још нисам разговарао са људима из клуба и брзо ће се искристалисати. У данима око Нове године требало би да падне одлука — каже први стрелац тима.

БЈЕКИЋУ НА КЛУПИ ПЕТ ЖУТИХ

Жутим картонима опоменуто је 16 играча Борца, чак 47 пута, а Топић и Урош Кулпинац су зарадили и искључења.
Никша Стојановић је опоменут осам пута, алије занимљиво да је, резервни голман, Мићо Бјекић опоменут пет пута док је седео на клупи. Како је рекао тренер Филиповић, играчи ће морати да поведу рачуна око картона.

ОБЈАВЉЕНО: 19. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!