ШАЈКАШАНИ НА ПРАГУ ИСТОРИЈСКОГ УСПЕХА

БОРАЦ МИНИМАЛЦЕМ САВЛАДАО КУЉАНЕ ЗА ДРУГУ ПОЗИЦИЈУ

Фудбалери Борца из Шајкаша савладали су Хајдук 1912 и на прагу су историјског успеха и пласмана на друго место Српске лиге „Војводина”. Страхиња Шево, ушао је са клупе и у 66. минуту донео победу.

– Одавно нисмо имали тежак  меч – каже тренер Небојша Филипо виће – Имали смо посед лопте у првом делу и три прилике, али нисмо били конкретни и гости су знали да се одупру. У наставку је прича била другачија и у нашу корист. После центаршута из прекида капитена Луке Гргића, ударцем главом Страхиња Шево је послао лопту иза леђа Николе Симоновића за три бода. Победи не треба гледати у зубе, најважнија су три бода. Створили смо много прилика и искористили једну. Долази нам Подунавац из Белегиша и комплетан фокус је усмерен ка наредном мечу. Хоћемо да оверимо другут позицију и треба да савладамо тврду и дисциплиновану екипу. Неће бити лако, Подунавац боље игра на гостовањима, а на нама је да га зауставимо – истакао је Филиповић.

У полувремену, Страхиња Шево је ушао у игру уместо Душана Кованупшћа и постигао је гол за победу.

– Капитен Лука Гргић добро је центрирао, био сам највиши у скоку и погодио за победу. Позиција штопера је моја природна вокација, али увек сам у служби тима и могу да будем успешан и са бековских позиција. Очекујем да ћемо у финишу, против Подунавца и Кабела, остварити победе и завршити сезону на импресиван начин – рекао је Шево који је шест сезона провео у омладинском погону Војводине, 18 месеци у ТСЦ -у и сад је један од ослонаца Борца из Шајкаша.

Б. Цв.

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ: Небојша Филиповић, тренер Борца ФОТО: Ж. Шемић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 31. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!