ШАЈКАШАНИ ПОБЕДОМ У АДОРЈАНУ ПОПРАВИЛИ ЈЕСЕЊУ СЕЗОНУ

ФИНИШ БЕЗ ГРЕШКЕ

Борац је савладао Тису у Адорјану и домаћина гурнуо у опасну зону. На спуштању завесе био је доминантнији, имао ритам и за три бода, три лопте су завршиле иза леђа голмана Стајковића.

Тренер Душко Подгорелец, који је екипу преузео средином јесени, задовољан је последњим учинком.

– Били смо бољи од Тисе и заслужено дошли до плена. Добро смо почели, кад је Владо Топић погодио за вођство, знао сам да смо на добром путу, без обзира што смо, у последњем минуту полувремена, промашили пенал. Првих сат времена, вероватно, најбоља је игра јесени, а било је шанси за убедљивији тријумф – каже Подгорелец.

Шајкашани су одмах отишли на одмор и, како је најавио шеф струке, следе састанци, анализе и разматрање освежења играчког кадра.

– Дошао сам на формирану екипу, са лжого непознаница око играчких могућности, али успео сам да наметнем систем рада и четири победе у последњих пет кола, не могу да се сматрају случајним. Кад смо се навикли једни на друге, дошло је до бољитка. Добро сам упознао тим и знам шта је потребно да будемо јачи и резултатски успешнији.

Добро сналажење пред голом ривала, дефанзивац Топић потврдио је и у Адорјану.

– Погодио сам вођство средином првог дела – каже штопер Шајкашана. Капитен Лука Гргић центрирао је из угла, и са ивице петерца, савладао сам голмана. Није ми први пут и прекиди су увек били наша шанса. Играли смо високо, направили добар блок и желели да нападом доминирамо, али у финишу првог дела, домаћини су дугом лоптом дошли до прилике и изједначења. Није нас то спутало и победили смо заслужено.

Лука Гргић је пет сезона у Борцу и први пут промашио је пенал. Иако није погодио мрежу, био је главни конструктор игре и проглашен је за играча утакмице.

– Ово је победа тима, одиграли смо срчано, били стрпљиви и у сваком тренутку знали шта треба да урадимо. Нисам реализовао казнени ударац, први пут у дресу Борца, било ми је криво, али најважније је да смо победили. У финишу сезоне дошли смо до игре, кад су нас били отписали, победили смо четири од пет последњих мечева, а од Кабела смо поражени јер нисмо били у најјачем саставу. Тренер Душко Подгорелец зналачки је одрадио посао и извукли смо јесењу сезону. Драго ми је због њега, зна посао, коректан је, а дошао је на непознату екипу и слабе резултате – каже Гргић.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!