ШАЈКАШАНИ ЗГРОМИЛИ ЛИДЕРА ИЗ ВРШЦА (ВИДЕО)

Борац је убедљиво (3:0)  савладао лидера и реванширао се за јесењи, идентичан пораз, испод Вршачке куле. Навијачи не памте бољу игру љубимаца, у екипи тренера Небојше Филиповића није било слабог места и функционисало је попут сата.
 
–  Био је сјајан меч и у неким сегментима превазишао је Српску лигу  – каже Филиповић.
 
За добру утакмицу потребне су и снажне екипе, а Вршчани и Борац потврдили су висок ниво вредности.
 
– Знамо да се надигравамо и победа је дело тимске игре. Испунили смо договор из свлачионице и дошли до тријумфа.
 
Победа црвено-црних могла је да буде и убедљивија.
 
–  Момци су добро трчали, одиграли смо брзо и прецизно и уз три гола, два пута смо погодили пречку и имали још две добре прилике. Уписали смо 12. победу и заслужили пласман при врху. Следи тешко гостовање у Зрењанину, а уз овакву игру можемо до позитивног резултата.
 
Епитет играча утакмице понео је Владо Топић. Снажни дефанзивац јесенас је матирао голмана Феникса 1995 за победу, сад је савладао и чувара мреже Вршчана.
 
– Као штоперу није ми у опису да погађам мреже, већ да што боље чувам нашу. Код прекида игре идем пред гол ривала, користим добар одраз и скок и тако је било и са лидером. Марко Ренић добро је центрирао из корнера, био сам на месту и ударцам главом удвостручио сам предност. Имали смо прилике и за убедљивију победу, али није мала ствар погодити три пута мрежу новог прволигаша. Само су нас једном угрозили, све остало припало је нама. Честитали смо Вршчанима пласман у виши ранг, али плен је припао нама – каже Топић.
 
Момак из Српске Црње никад није блистао као ове године.
 
– Две сезоне сам ту и нисмо одиграли овако квалитетно и садржајно. Све је ишло како треба, навијачи су уз нас на сваком мечу и дају нам велику подршку. Гостујемо Радничком и задатак је да наставимо да се надигравамо и остваримо добар резултат.
 
Разиграни Марко Ренић пружио је сјајну игру, најбољу од доласка међу Шајкашане. Уз улогу асистента, био је и стрелац.
 
– Било је све на нивоу и заслужено смо дошли до високе победе – каже Ренић.
 
– После вођства поништен је гол због офсајда, а нисам сигуран да је постојао. Божић је погодио пречку, код 2:0 уздрмао сам оквир гола, а коначан резултат поставио сам на асистенцију Дејана Ђурића. Имали смо прилике за више и потврдили смо висок ниво. Ово је победа колектива и доказ да можемо са свима у надигравање.
 
ПОБЕДИЛИ НАЈБОЉЕ
 
После победе над будућим прволигашем, Сретко Веселиновић, спортски директор Борца, није крио задовољство:
 
– Поред Вршчана, у дебитантској сезони, надвисили смо Феникс 1995, Текстилац, Раднички 1912, оба пута Омладинац, најквалитетније екипе и доказали да можемо са свима и да заслужујемо висок пласман. Размишљања иду ка новој сезони и први задатак је да задржимо екипу на окупу.
 
 
Аутор: Б. Цв.
 
ОБЈАВЉЕНО: 11. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!