САМО ФИНИШ ВРЕДАН ПОМЕНА

Клуб је увек у паузама ангажовао појачања и уз снажнију конкуренцију мора да дође до боље и, пре свега, ефикасније игре


БУДИМИР ЦВИЈЕТИЋ

Српсколигаш из Шајкаша није остварио оптимистичне најаве за трећу трку у „Војводини”. Екипа Борца јесењу полусезону завршшила је на деветом месту и са пет победа и четири ремија догурала до 19 бодова.

Иако су у групи тимова чија се мрежа најмање тресла – свега 14 пута, два више од лидера Словена, Шајкашани су постигли само 13 голова и једино је ОФК Бачка неефикаснија.

– Слабо смо отворили првенство и без реализације нисмо могли да урадимо више – истиче лево крило Никола Бурсаћ. – Морали смо и имали прилике за више и само је финиш јесени вредан помена, кад смо из пет мечева четири пута изашли као победници.

Офанзивац је навео и друге разлоге слабијем пласману.

 – Имали смо три тренера. Припреме и прва два кола одрадили смо са Небојшом Филиповићем, наредних пет са Живаном Јелином, последњих осам са Душком Подгорелецом. Нисмо могли преко ноћи да се привикнемо на промене у систему рада, било је разлика и кад смо скоцкали игру, у финишу смо деловали како треба.

Бурсаћ је три године провео у Партизановој, две у Земуновој школи, са 16 започео сениорску каријеу у новопазовачком Радничком, тада српсколигашу. Играо је и у БСК Борчи и Подунавцу из Белегиша, у истом степену. Летос је дошао у Борац и на припремним мечевима почео да тресе мреже.

 – Спласнули смо кад је првенство кренуло. Стварали смо шансе и промашивали из изгледних прилика. За грешке смо били сурово кажњени, код куће смо три пута поражени, два пута одиграли нерешено и из дворишта је одлетело 13 бодова.

Борац је лане био други, у дебитантској сезони трећи и сад се очекивало битисање у врху.

На терену је провео 1.122 минута и једном је погодио мету. Само су искусни голман Драгољуб Петровић, капитен Лука Гргић и штопери Игор Мирковић и Веладо Топић имали већу минутажу.

 – Био сам добар у асистенцијама, тако је било и у другим клубовима. Уверен сам да ће у наставку да буде боље и да ћемо да се винемо далеко од опасне зоне. Минимум четири екипе испадају и треба да се добро припремимо и успешно отворимо пролећну трку. Клуб је увек у паузама ангажовао појачања и уз снажнију конкуренцију мора да дође до боље и, пре свега, ефикасније игре – истакао је Нико.ла Бурсаћ, узданица Шајкашана.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!