Женски фудбалски клуб Спартак, јесењи правак, спремно очекује старт првенства у Супер лиги. Суботичанке су уназад неколико сезона без премца, али ништа нису препустиле случају и добро су се припремили за наставак првенства предстојећег викенда. Увод у првенство био је окршај са Спартаком ДОО (други тим) у оквиру 1/16 финала купа (5:0).

Први део припрема обавиле су у Анталији (12 дана) и одиграли пријатељске утакмице са Анталија спором, Динамом (Москва) и Биком из Казахстана. Биле су још две провере са Осијеком и генералка са мађарским Ференцварошем (1:2). Утакмица је одиграна на европском нивоу, са доста лепих потеза, успелих акција и транзиција. У међувремену је било репрезентативно окупљање за све старосне селекције, у којима је узело учешће велики број играчица из редова шампионки.

У односу на први део првенства појачане су повратницама Саром Павловић и голманом Милицом Костић. Првом тиму су прикључене четири надарене играчице Анђела Мирковић, Нађа Увалин, Александра Гајић и Милица Гаковић, од којих се у будућности много очекује.

Амбиције су као и увек, шампионске. Јесенас су одиграле 11 утакмица у лиги од осам клубова, забележиле исто толико победа, са невероватном гол разликом (82:1). На старту поново ће одмерити снаге са имењакињама из Суботице. Биће то увод у дерби пролећа и сусрет са Црвеном звездом (18.03), коју су јесенас добиле и имају три бода вишка.

Испред нашег портала упућујемо честитке играчицама Спартака и осталим фудбалеркама Супер лиге поводом сутрашњег празника Дана жена.

ФОТО: http://www.facebook.com/ZFKSPARTAK

Извор: http://www.srbijasport.net