ШАРЕНАЦ: ОСТВАРИЛИ СМО ЦИЉ

Некадашњи српсколигаш, Јединство Стевић, у протеклој сезони бележио је добре резултате у Јужнобанатској лиги и завршио на другом месту са шест бодова мање од Радничког (Ковин). Фудбалери мезимца Качареваца изборили су бараж са Полетом из Накова, где су успели да остваре победу са четири поготка у реваншу и пласирају се у Војвођанску лигу Исток (4:0, први сусрет 2:6). Место у јужном Банату са осам хиљада становника је познато у фудбалу, у њему су поникли и играли многи играчи у дугој историји клуба која траје 75 година.

Пред почетак сезоне виљ је био пласман у горњем делу табеле и да се оствари пласман у виши ранг, председник Ненад Шаренац је одушевљен после успеха у голеади.

– После 16 година остварили смо историјски успех и сад смо поново успели да се нађемо на мапи војвођанског фудбала. Испунили смо циљ и током целе сезоне пружили смо квалитетне игре, очекујем да ћемо тако наставити и у новој сезони. Дошло је полако до смене генерације, у протеклих шест месеци тим је предводио наш млади тренер Слободан Спасковски што се показало добро и велике су његове заслуге за успех.

После првог меча баража са Полетом у Накову и пораза мало ко је веровао да Качаревци могу до подвига и победе.

– Нисмо се предали после кикса у првом мечу и веровали смо да можемо да стигнемо предност од четири гола. Фудбалери су најзаслужнији за леп успех који смо остварили, уз помоћ навијача. Они су нам били велика подршка. Као клуб имамо богату традицију и желимо да наставимо са још бољом организацијом како бисмо се што лакше такмичили у четвртом рангу – каже Шаренац.

Тренер Слободан Спасковски (34) као играч је био члан шампионске јуниорске екипе Обилића, затим Графичара, Лознице, Долине (Прва лига), Железничара (Панчево), Динама 1945 и неколико клубова у Немачкој.

– Свака част играчима, јер нису ниједног тренутка посустали и веровали су да можемо да надокнадимо велики минус. У првом мечу смо имали лош дан, али смо после само четири дана показали квалитет и учинили немогуће, али то је фудбал. Сад предстоји мали одмор и славље, па нове обавезе за нову сезону – истакао је Спасковски.

Одличне партије као и последњих сезона пружио је капитен Стефан Атанасов, стрелац једног гола у реваншу баража. Добра атмосфера у клубу и другарство допринели су да на терену пружимо одличне партије и да се пласирамо у Војвођанску лигу. Показали смо резултатима да је екипа играчки сазрела и да можемо до још бољих резултата.

Дрес Јединство Стевића носили су голмани Бранислав Катанић, Бошко Драговић и Матеја Додевски и играчи Стефан Пешовски, Иван Пешовски, Слободан Спасковски, Драган Кљајић, Предраг Окука, Стефан Атанасов, Вук Живаљевић, Немања Младеновић, Дејан Балножан, Јован Ангеловски, Стефан Момчиловић, Душан Шаша, Марко Шаренац, Сретен Новаков и Ненад Лазиница.

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 26. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!