САША ЈОВАНОВИЋ ФУДБАЛЕР ГОДИНЕ

Крилни нападач кључни играч ТСЦ-а за освајање другог места

Најбољи фудбалер сезоне Моцарт Бет Суперлиге, а није ни из Црвене звезде, ни из Партизана! Ето и то смо чудо дочекали…

ТСЦ јесте направио чудо, освојио је друго место и играће у квалификацијама за Лигу шампиона. А, човек који је Тополчане лансирао до историјског успеха је Саша Јовановић.

Крилни нападач рођен у Лазаревцу, а који је део каријере градио у Шпанији (Кордоба, Депортиво), који притом јако воли Лучане и Младост, за коју је играо прошле сезоне, процветао је на терену ове сезоне у првенству, у 31. години је оставио све иза себе.

У првих неколико кола Јовановић се мучио с повредом, а када је напокон здрав и спреман ступио на терен, почео је да „пушта кишу“. Бриљирао је у ремију са Црвеном звездом на Маракани, када је постигао гол, био је стрелац и против Партизана у Тополи, асистирао у окршају са Чукаричким, противкандидатом за друго место. На највећим утакмицама Саша није „нестајао“ с терена, већ је остављао свој траг.

Када се ломила трка за друго место, у плеј-офу, Јовановић је постигао гол, а чак пет је „наместио“ и тиме одржао ТСЦ до позиције на којој никада раније није био. Све када се сабере, Саша је био најбољи асистент лиге са 12 додавања за гол, док се десет пута уписао у стрелце.

Тренер године Моцарт Бет Суперлиге: Милош Милојевић

Тренер године Moцарт Бет Суперлиге: Милош Милојевић

Најбољи млади играч Моцарт Бет Суперлиге – Страхиња Ераковић

Најбољи млади играч Моцарт Бет Суперлиге – Страхиња Ераковић

Идеални тим Mozzart Бет Суперлиге: Петорица из Звезде, тројица из ТСЦ-а

Идеални тим Моцарт Бет Суперлиге: Петорица из Звезде, тројица из ТСЦ-а

Пет пута је ас Тополчана био у Тиму кола, једном је био и Играч кола, а када се све сабрало, са просечном оценом 6,75 Саша Јовановић је најбоље оцењени фудбалер Моцарт Бет Суперлиге. Или једноставно објашњено: од почетка до краја сезоне играо је на врхунском нивоу, са најмање осцилација и слабијих партија. Зато је за сезону 2022/23 офанзивац ТСЦ-а понео круну за најбољег.

Компанија Моцарт наградиће Сашу Јовановића са 200.000 динара, које ће он проследити у хуманитарне сврхе.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 02. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!