Тренеру Саши Стојадиновићу Текстилац из Оџака биће четврти војвођански српсколигаш. Како нам је рекао по преузимању српсколигаша, брзо је нашао заједничку реч са челницима клуба, амбиције су се поклопиле и поново ће “плави” јуришати на трон Српске лиге, Војводина. У односу на претходну сезону клуб је напустило десетак играча, потписало је седам новајлија. Ради се о дефанзивцу Анђелковићу и везном Јуриши из угашеног Феникса 1995, беку Будучности Веселиновићу, штоперу Шишки из РФК Графичара, везном Зулфићу (Динамо1945) и нападачима Нинковићу из ОФК Бачке и бонусу Влаисављевићу из Хајдука 1912. У плану је да доведу још 2-3 принове на позицијама где су дефицитарни.

– Првих дана кондициони тренер Никола Сабовљев је обавио мерења и тестирања играча, наставио сам са првим асистентом Милованом Панковим са вежбама на стицању снаге, трчањем и радом у теретани. Већ наредне недеље појачавамо интезитет рада са два тренинга дневно. Прва провера против новог српсколигаша Нафтагаса из Елемира показала је добру слику и однос, индивидуални квалитет, али сам уочио одређене мане и недостатке – наводи Стојадиновић.

Од контролних утакмица заказали су у недељу одмеравање снага са новим прволигашем РФК Новим Садом1921, Бачком1901 (23. јула), ОФК Врбас (27.јули), упражњен је термин за 31. јули, и генералка је са ОФК Бечејом 1918.

Фото (Петар Дукић): Саша Стојадиновић, тренер Текстилца

Извор: https://www.srbijasport.net/