САВАНОВИЋ ВУЧЕ НАФТАШЕ

Добру игру приказали су игрчи Нафтагаса у победи против Кабела. Три лопте завршиле су иза леђа голмана гостију и, по речима Елемираца, ово је било њихово најбоље издање у досадашњем току јесење трке.

– Одиграли смо веома добро и, што бих посебно истакао, дисциплиновано. Испуњен је договор из свлачионице и све што смо увежбавали у припреми меча, играчи су одлично применили. Искористили смо што нам се указало и брзо дошли до два гола предности, која смо сачували у првом делу и у наставку зрелу игру крунисали са 3:0. Пожртвовани Александар Панић, као и остали, борио се за сваку лопту, био је несмотрен у 68. минуту кад је добио другу опомену и морао у свлачионицу. Успели смо да сачувамо мрежу и са играчем мање – задовољан је тренер Предраг Кандић

Елемирцима је сада још више криво због пораза од Динама 1945 у предходном колу.

– Били смо на овом нивоу, а кад је искључен Александар Чигоја изубили смо меч поред Тамиша. Прибој ћавали смо се Новосађана, имају добру композицију тима, спој квалитетних младих и искусних играча, али смо успели да се наметнемо. Поред Чигоје недостајао је и Зоран Швоња и збили смо везни ред и кроз снажан пресинг, осујетили игру гостију и опасно претили из контранапада. Имали су привидну инщијативу, доста времена провели на нашој половини, међутим, били смо сигурни и знали да се супроставимо.

Елемирци гостују екипи Тисе и недостајаће искучени Панић. 

– За нас ништа ново, сваке утакмице недостају један или двојица. Важно ми је да смо повратили игру и самопоуздање, да смо постали стабилни на терену и у Адорјану идемо да се надигравамо и са оваквом посвећеношћу можемо до резултата – поручио је Кандић.

Капитен Никола Грбић похвалио је саиграче:

– Одавно нисмо били компактни у игри, као у овој победи. Свако је своју улогу одрадио како треба и ови бодови много нам значе. Против Тисе нема шта да изгубимо и треба да се боримо као у суботу да би уздигнуте главе напустили терен. Имају добар тим, пет бодова су испред и са 17 голова су најефикаснији и биће велики изазов.

Головима нападач Милош Савановић вуче Нафташе. Против Новосађана погодио је мрежу два пута.

– Било је одлично. Владимир Степанов је донео вођство и после непуна два минута, удвостручио сам предност. Иако је лопта била близу голмана Богуновића, ишао сам до краја, погрешио је и лако сам затресао мрежу. Никад не одустајем и увек испратим акцију. Није ми први пут да снажним пресингом на лопту и голмана, будем у позицији да погодим циљ – рекао је први стрелац екипе.

После мајсторије Марка Ренића, други пут је затресао мрежу Кабела у 59. минуту.

– Одлично се изборио против противничког играча, добро центрирао и погодио сам за 3:0. У односу на претходне мечеве, нисмо имали велики број прилика, али смо искористили што је припремљено. Раније ни из десетак шанси нисмо могли до циља. Ово је наше најбоље издање и у овом ритму треба да наставимо – додао је нападач Нафтагаса.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!