САВКОВ И КОЦКАР ЗАДУЖИЛИ ОПРЕМУ

ЈЕДИНСТВО (БАНАТСКО КАРАЂОРЂЕВО) АНГАЖОВАЛО ПОЈАЧАЊА ЗА ЛЕПШЕ ПРОЛЕЋЕ

Прва појачања стигла су у Јединство из Банатског Карађорђева.

Новајлије у члану војвођанског „Истока” су голман Датшбор Савков и нападач Стефан Коцкар.

Око принова ангажовао се Драган Радаковић. Последњих пола године није био у клубу, претходну деценију налазио се на функцији потпредседника и у прошлој трци Карађорђевчани су били трећи, претходне три године одмах иза лидера. Јесењу сезону Јединство је завршило на 14. месту са 13 бодова, корак испред ковинског Радничког и четири испред БАК- а.

– Из породичних разлога нисам могао да се посветим клубу и сад сам се вратио. Повукли су ме слаби резултати да се поново ангажујем, јер Јединство не заслужује ове позиције и треба да се бори, као последњих година, за врх табеле. Примили смо 35 голова, највише у каравану и ангажован је искусни голман Савков, Коцкар ће сигурно појачати офанзивни део тима – рекао је Радаковић.

Савков је рођен 1990. године, поникао је у Бежанији, био је кадетски репрезентативац и после неколико клубова, три године чувао је мрежу ОФК Кикинде.

– Три сезоне играо сам против Јединства и хтели су ме и раније. Уговором сам био везан за Кикинђане и нисам могао да прихватим понуду. Сад су се коцкице сложиле и прихватио сам позив. Спреман сам и хоћу да помогнем и узвратим за гостопримство. Лига ми је позната и моћи ћемо са свима у надигравање – каже голман Савков.

Коцкар је девет година млађи, поред ОФК Кикинде, играо је за оближње клубове, Слободу (Нови Козарци), Црвену звезду (Руско Село), а дошао је из кикиндског Жак-а.

– Знам да су Карађорђевчани добро организовани и брзо сам се договорио са Радаковићем. Надам се да ћемо лепо и дуго сарађивати. Јединство заслужује више и кроз резултате треба да се врати на место које је заузимао предходних година. Уверен сам да ћемо, у наставку трке, остварити успехе и бити далеко изнад опасне зоне – истакао је Стефан Коцкар, нови офанзивац Јединства.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!